19 april 2014 – Vertrekkersdag

Donderdagavond gingen we naar de Bruynzeelhaven waar we nu met ons schip liggen. We dachten nog, even de zeilen erop, nog een paar klusjes en dan kunnen we het weekend lekker zeilen… Sweet dreams! Vrijdag begonnen we met wat klusjes zoals ventilator monteren, marifoon vastzetten, leren lapjes op de spi-boom terugzetten en wat takelingen maken. Nu is het erg gezellig in de Bruynzeelhaven met twee keer per dag koffiedrinken, dus voordat je het door hebt is de dag voorbij.

Dweilen met de kraan open…
Toen Aranka de watertank gevuld had en we de pomp aanzetten begon even later ook de bilgepomp te draaien (niet goed dus). Onder de vloer stond het blank. Pomp uit en zoeken waar dit nu weer vandaan kwam. Toch niet kapot gevroren leiding?, maar nee het heeft afgelopen winter niet gevroren… Na het nodige zoekwerk bleek een leiding achterin die was doorgesneden bij het maken van een douche aan dek niet was afgedicht. Zodra de waterpomp aan staat stroomt het water de bakskist in, moet ook nog even opgelost worden voor we vertrekken…

Zaterdag was er een “alternatieve vertrekkersdag” in Almere georganiseerd. Met NO-wind toch ook niet erg aantrekkelijke bestemming om naar toe te zeilen vanuit Amsterdam, en zeilen zaten er bovendien ook nog steeds niet op, dus dan maar per auto. Was een erg leuke en gezellige dag met heerlijk weer. We hebben onder andere Eric en Denise ontmoet die met twee zonen van zelfde leeftijd als Wouter en Myrthe ook dit jaar vertrekken naar de Carib. Leuk om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken!

alternatieve-vertrekkersdag.jpg

Zondag toch ook nog de nieuwe zeilen erop gezet. Ze passen goed, dus dat viel mee! We zullen ze alleen een andere keer moeten uitproberen.

10 november 2012 – Vertrekkersdag in Eemnes

Gisteren zijn Aranka en ik naar de vertrekkersdag in Eemnes geweest, georganiseerd door de vereniging van toerzeilers en het blad Zeilen. We waren samen met de bemanning van nog zo’n 30 andere boten die in 2013 of zoals wij in 2014 willen vertrekken. Leuke sfeer en veel geleerd over route langs het noorden (Schotland, IJsland, Groenland, Canada, VS, Bahama’s, Bermuda, Azoren) die ook met kinderen was gevaren. Verder workshops gevolgd over SSB (ga dus toch maar Marcom A doen), elektriciteit aan boord en weer en routeplanning. Aranka heeft ook nog workshops over veiligheid en kinderen aan boord. Erg leuke en inspirerende dag gehad!

Weer vensters van verschillende gebieden in rondje Atlantic