Roelof

Vroeger heb ik veel gekanoëd, begonnen in Waalre op de Dommel, later toen ik in Delft studeerde ben ik ook op zee gaan kanoën samen met de kanovereniging Levitas. Bij Levitas heb ik Aranka leren kennen en we hebben samen gekanoëd bij de Kanaaleilanden, Waddenzee, Spanje, Kroatië en Griekenland.

In 2002, toen kinderen in beeld kwamen, zijn we begonnen met zeilen, op een Valkje dat we in Friesland hebben gekocht. Voordat we het Valkje naar Leiden hebben overgevaren hebben we eerst een weekend les genomen bij de Ûlepanne, een erg leukze zeilschool gericht op volwassenen. Nadat we het Valkje in 2002 hadden overgevaren zijn we er in 2003 opnieuw mee naar Friesland gevaren, een leuke tocht over het IJsselmeer, langs Heegh, het Pikmeer en via Sloten en Tsjeukermeer weer terug.

In 2004 zijn we samen met Inger en Wouter voor het eerst zelf op zee gaan zeilen, met een flotielje via Berend Botje. Eerst hebben we nog een weekendje les genomen op een Friendship 35. Zowel het oefenweekend als de vakantie bevielen uitstekend. Nadat Myrthe geboren was in 2005, zijn Ranka en ik in 2006 gaan zeilen bij de Zeezeilschool Scheveningen. In 2008 ben ik nog meegegaan met een reis naar de Solent en heb ik het examen CWO III gehaald. Tijdens onze eigen vakanties zijn we met Myrthe in Croatië (2005) en Turkije (2006) geweest. Na twee jaar fietsen hebben we daarna samen met Myrthe en Wouter in de vakanties gezeild bij Lefkas (2009) en twee keer in Croatie (2010 en 2011). In 2012 zijn we in Denemarken en Zweden geweest.

Ondertussen heb ik met de Zee Zeilers van Marken nog bij de Kanaal Eilanden geweest (2011), de Golf van Biscaye over gestoken (2012) en een tocht gemaakt van West Ierland, via de Scillies en Kanaal Eilanden naar Granville waarbij ik het praktijkgedeelte van CWO IV heb afgerond.

LinkedIn-profiel van Roelof Crevecoeur weergeven Profiel van Roelof Crevecoeur weergeven