Aranka

Ik ben 43 jaar en houd enorm van watersport. Dat is begonnen bij kanovereniging Levitas. Een gezellige studentenvereniging, waar ik elk jaar mee op zeekanovakantie ging. We voeren op zee bij Denemarken, Griekenland, Spanje, Kanaaleilanden, Croatië en uiteraard de waddeneilanden. Zo leerde ik navigeren, tochten uitzetten, houden van zoutkorsten en met weinig bagage reizen.

Later kocht Roelof een valkje in Friesland. Tijdens het overvaren naar ons huis in Leiden hebben we toen bij de Ûlepanne CWO-I en II gehaald. Veel gevaren op de Kaag en Brasem zijn we daarna steeds verschillende yachten gaan huren op de Middelandse zee. We hebben daar veel vakanties doorgebracht met vrienden en later ook met onze kinderen en onze zeilkennis met cursussen uitgebreid.

Het idee van onze zeilreis is tijdens deze vakanties ontstaan. Wij houden van rondzwerven en steeds weer nieuwe voor ons onbekende bestemmingen te verkennen. Nu de kinderen wat ouder zijn en kunnen zwemmen wil ik het ook niet langer uitstellen. Bovendien is het een erg leuk project om samen met Roelof voor te bereiden.

Gigroeien op de Kaag 20120916-144021.jpg