Walvissen, schildpadden, kwallen en dolfijnen!

Wat een leven zit er in het water. Het is erg leuk om daar zoveel van te zien. En dat lukt heel goed nu de zee zo vlak is. Zelfs op grotere afstanden zie je de spuiten van de walvissen de lucht in gaan. En ook hebben we al enkele keren een schildpad gezien. Ze drijven wat op het water en eten waarschijnlijk van al die kwallen hier. Soms is hun rug helemaal begroeid met pokken of zeeplanten, ziet er erg grappig uit. Er zitten heel veel kwallen in het water. Rode kleintjes met lange draden en portugese oorlogschepen en we zien ook andere modellen in het water die we niet kennen. En regelmatig worden we bezocht door dolfijnen. Diverse soorten zijn er. Dan weer kleintjes of dolfijnen met witte buik en spikkeltjes of hele grote donkerblauwe. Af en toe maken ze dolle sprongen naast de boot tot hilariteit van ons allemaal. De kids zijn er al zeer kundig in om ze te ontdekken en fluiten dan om ze te roepen. Soms blijven ze maar kort bij de boot. Tja, we gaan niet zo snel, dus het spelen met ons schip zal nu wel tegenvallen!!

De wind is nu echt weg. De vraag is voor hoe lang. We varen nu toch maar naar de 40 graden noord in de hoop daar nog een zuchtje op te vangen en dan de mijlen naar Flores te kunnen maken (nog 600 mijlen naar het oosten te gaan). We hebben vandaag ook de voorraad diessel uit de losse tanks aan boord overgeheveld in de boottank. Nu weten we in ieder geval beter wat ons verbruik is. Inmiddels hebben we er al 49 motoruren op zitten. We kunnen nog zeker 100 uren motoren (ca. 400 mijlen of 4 dagen met 4 knts varen), maar we proberen zo zuinig mogelijk te doen en zetten het toerental heel laag. Als er een beetje wind uit de goede hoek komt zetten we ook wel de zeilen er helemaal bij dan kunnen we net iets meer snelheid maken. Maar nu lukt dat niet meer. Het is geduld bewaren!

Voor de kids is het een lange reis, wetende dat het einde nog niet in zicht is. Ze hebben behoefte aan beweging. Tja we zijn 12 meter lang, dus niet gering, maar als Wouter gaat klauteren in de verstaging en rennen van voor naar achterdek is hij nog steeds niet moe. Dus dan stuitert hij binnen door de boot. Gelukkig weet Myrthe hem ook wel tot bedaren te krijgen en samen luisteren ze veel naar luisterboekjes, ze kijken films en zitten samen in hun minecraft wereld en bouwen daar ons huis uit Leiden na. Het is leuk om ze bezig te horen en te bemerken hoeveel details ze nog uit ons huis in Leiden weten. Ze bouwen de tegeltjes van de vloeren na, de tuin met bankje en weten exact waar de meterkast moet staan en de lampen hangen, enzovoort.
Roelof en ik gaan vanavond voor het eerst sinds ons vertrek eens samen een filmpje kijken. We maken er gewoon een gezellige tijd van!

Onze positie is op 29 mei 2015 01:30 UTC 38-49N 44-08W

3 thoughts on “Walvissen, schildpadden, kwallen en dolfijnen!

 1. Hoi myrthe

  Ik zeg het gewoon nog een keer ik vind het hele maal te gek
  Vooral de dieren die je onderweg tegen komt
  Ik mis niet alleen jullie heel erg maar ook het choco melk apparaat met het schuin mmmmmmm
  Kan niet wachten tot ik weer zo’n lekker choco beker tegen me mond aan zet hihi veder wel jammer van die wind
  Ik zeg het in bijna in elk mailtje en nu weer ik hoop dat we snel weer gaan skypen

  Groetjes lieve

 2. Houd de moed erin !! Zware tocht begrijp ik, gelukkig zijn er toch dingen om onderweg van te genieten, zeker die dolfijnen, lijkt me te gek.En de schilpadden
  misschien een idee , Ranka ,om even Olga Commandeur te spelen en op muziek allerlei oefeningen te doen, daar kan je best je energie kwijtraken
  Ik zie het al voor me, als jullie aanmeren, hoe Myrthe en Wouter van boord gaan, zoiets als de koeien in het voorjaar, als ze uit de stal komen, zo blij !!
  Nou Myrthe en Wouter, ik vind het hartstikke goed van jullie, ook dat school bijna klaar is.
  En jullie zijn heel goed met de I-pads, begrijp ik.
  Ik heb dat niet, misschien kunnen jullie het mij leren.
  En jullie zijn ook heel lang geworden. Maar ik ben nog niet gekrompen.!!!

  Dikke kus en knuffs m.M.n.

 3. is het leuk op de boot is het eng of niet
  en nog een leuken reis
  bij mij is het leuk.
  in de vakantie hebben wij een extra weekje gekregen
  van de directeur. en we gingen naar Suriname gegaan.
  dag he’ en nu ik weet dat je ook zo berichten dan doen
  ik het op het blog
  dag groeten van Chanel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *