kadootje in de windstilte

Vandaag hebben we tot 16.00 uur vanmiddag de motor aangehad in combinatie met de zeilen. Omdat er weinig swell staat, schommelen we niet zo en staan de zeilen bij weinig wind niet maximaal te klapperen en geven echt nog een knoop extra bij de 3 knoopjes die we op de motor vooruit komen. Helemaal niet onaardig dus!

En in die windstilte was de zee prachtig. Als de zee helemaal glad is kan je echt diep in het water kijken, want het is heel helder. Op de voorpunt zie je dan onder de boot allemaal prachtige witte spookachtige kwallen voorbij drijven. In de ochtend zagen we ook nog een meter grote schildpad. Wat een kolos zeg. En het zal niet waar zijn. Wouter staat op de voorpunt naar dolfijnen uit te kijken en komt er toch vlak voor zijn neus op 4 meter afstand een vinvis boven water. Hij stond te gillen: “Walvis, Walvis, Walvis”. Het was best even spannend zo dichtbij, maar wat is dat een indrukwekkend dier zeg. Hij kwam n keer met zijn kop boven en je zag echt de balijnen in zijn bek zitten. Hij is net zo lang als ons schip en zwom een hele tijd met ons mee. Dat zagen we aan zijn spuit die regelmatig naast de boot omhoog kwam en zijn rug die dan weer even boven water uitkwam.

Myrthe heeft vandaag lekker gedouched achter op de boot. Haren gewassen en alle klitten eruit gekamd. Nu zitten er weer vlechtjes in en heb ik weer een echte dame aan boord, in plaats van een grote ragebol!

En nu zeilen we weer (tot op heden 69 motoruren gehad). We konden eerst de genaker zetten (ons mooie gekleurde zeil in rood, wit en blauw). Maar voor de nacht hebben we die toch weggehaald, want daar liepen we toch alweer 7 knopen mee vooruit. Best hard na zo’n relaxte tijd. We hebben beide zeilen voor de nacht over stuurboord en varen nog steeds wat naar het Noorden. Morgen gaan we kijken of de windrichting gunstig is om de mijlen naar het Oosten af te gaan leggen, naar Flores.

Onze positie is op 30 mei 2015 01:20 UTC 39-40N 42-18W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *