Nog drie dagen….

Gisteren een heerlijk rustig dagje, tijd om te douchen, ouders te bellen met de satelliet telefoon (bedoeld voor noodgevallen, maar als je die nou toch aan boord hebt…). De wind was rustig en ook de golven waren niet erg hoog. Toch schoten we wel aardig op door de stroming die hier al wat begint toe te nemen. Vannacht (zaterdag op zondag) was weer onstuimig. Windkracht 6 met golven die overal vandaan leken te komen. De stuurautomaat had het er maar zwaar mee. Maar voordeel is wel dat de accu’s weer lekker vol geladen zijn door de windmolen. Vanochtend de spi-boom omgezet van stuurboord naar bakboord en nu varen we in westelijk richting naar Paramaribo. Wind is weer iets afgenomen tot 5 Bft. Nog een paar dagen en dan zijn we er, het voelt al erg dichtbij maar is nog steeds 400 mijl.

Quote van Wouter vanochtend “He pap, als we in Suriname zijn en we lopen door het oerwoud en we zien een aap, dan zeg ik ‘he familie’ want apen zijn toch familie van ons…”

Onze positie zondag ochtend 11:00 UTC is 7-42.4’N 48-36.6’W

3 thoughts on “Nog drie dagen….

 1. sjonge sjonge, jullie weten het wel te ‘brengen’ zeg,
  mijn hart klopte in mijn keel bij dat verhaal van het kompas.

  ik hoop voor jullie dat het Kerst wordt met de voeten op de grond.

  veel liefs enne morgen een fijne verjaardag, Roelof. alvast gefeliciteerd. hebben jullie taart mee?

  • Lieve tante Edith,
   Spannend nietwaar die oversteek. We hebben het zelf ook echt als een avontuur ervaren. Wat maak je veel mee en geen dag is hetzelfde. En gelukkig zijn we volgens planning binnen 2 weken aangekomen. Dat is relatief best een snelle oversteek en ik heb heel veel respect voor andere vertrekkers die ook wel 4 weken op zee zitten, dat is past echt knap. Heel erg moe en heel erg blij liggen we nu op 24 december op de modderige Suriname rivier met 32 graden.
   Ik wens je hele fijne kerst en dikke knuffels van ons allemaal,
   Ranka

 2. Hoi rrmw
  goed te lezen dat het voorspoedig gaat. Voor de kerst over is prachtig. Moet je nu wel even snel een mooi oerwoudboompje kappen (wel eentje terugpkanten hoor) en de kerstballen uit het vooronder halen. Verder ben ik benieuwd wat voor kalkoen er daar in het bos rondloopt. Succesmet de laatste loodjes en alvast een merry christmas vanuit haarlem.
  Knuffel wiy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *