Nog 400 mijl te gaan

Vandaag hebben we weer een grote walvis vlak achter de boot gezien. Wat een prachtige beesten zijn dat toch, maar ook heel erg groot! We hebben ook weer dolfijnen gezien, de zee zit hier vol leven. Ook zijn we drie keer een soort boeitje tegen gekomen waar we bijna overheen voeren. Geen idee waar die voor zijn, lijkt me niet dat ze hier vissen op een paar kilometer diepte…

De wind houdt nog steeds niet over, maar we zeilen wel. Overdag met de gennaker, nu ‘s nachts met de genua uitgeboomd. We lopen dan zo’n vier tot zes knopen, dat is niet veel maar toch genoeg om ruim honderd mijl per dag af te leggen. De andere nederlandse boten die wat zuidelijker zitten hebben nog minder wind, dus we zijn blij dat we zo ver naar het noorden zijn gevaren, maar een paar knopen extra wind zou wel fijn zijn. Dan blijven de zeilen vol en klapperen ze niet zo. Maar goed, de Azoren zijn nog 400 mijl verder dus het einde komt in zicht.

Myrthe en Wouter hadden vandaag geen school, en hebben veel gespeeld. Ze spelen dat ze panters zijn of een of andere jungle figuur uit een ipad spelletje en dan springt Wouter over de hele boot heen. Verder weinig nieuws te melden.

Onze positie is op 31 mei 2015 00:38 UTC 40-11N 39-55W

2 thoughts on “Nog 400 mijl te gaan

 1. Ik ben geen expert, maar zouden de boeien te maken kunnen hebben met een tsunami alarm? Kan me ook niet bedenken waarom je anders midden op de ocean boeien plaatst. verder hier een typische nederlandse lent –> koud en regen. Volgende week avond 4-daagse, hopelijk knapt het dan wat op.
  Goede reis!

  • Hi Bouke,

   Zou best kunnen. Ik begreep dat met name de Amerikanen nogal wat boeien rond (z.g. Floaters) hebben drijven in de oceaan om data voor weermodellen te verzamelen of mogelijk ook om tsunami’s te kunnen voorspellen. Nou ja gelukkig zijn we er niet tegenop gebotst. Wij zijn nu op de Azoren (Faial) en het is hier ook weer prachtig. We zijn eerst een paar dagen op Flores geweest, een prachtig eiland, maar met een haven die met oostenwind erg vervelend wordt. Daarom zijn we na een paar dagen weer doorgevaren naar Faial waar we nu in Horta liggen. Even lekker een paar dagen bijkomen, was doen, diesel tanken, reparaties doen etc. Daarna gaan we nog een paar eilanden bekijken en dan via Terceira richting Ierland.

   Groetjes,
   Roelof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *