Geen golf te zien…

We waren net zo lekker op weg! Maar om middernacht is de wind weggevallen. De zeilen waren zo aan het klapperen dat we ze hebben weggehaald. Gek hoor, zit je op ongeveer 1/3 van de oversteek van Biscaye en is er helemaal niets om je heen te zien. De zee is vlak en er staat geen golfje. Nou ja, alleen die hele lange deining uit de oceaan, waardoor de boot op de motor de hele tijd heen en weer blijft rollen. Wat een lawaai maakt die motor zeg. Maar goed we zien ook vissersboten. En net kwam er zomaar een onderzeeer langs en een Marine schip wat om ons heen voer. Zeker controleren of we oke zijn? Snel kids naar buiten gestuurd, wekt altijd vertrouwen… Gelukkig zien we heel veel dolfijnen die zo uit het Dolfinarium lijken te zijn ontsnapt want ze maken prachtige sprongen in de lucht (foto volgt als we aan de overkant zijn). We hebben ze vaak bij de boot, wat een leuke dieren. Myrthe en Wouter hebben ze ook al gezien en er sprong er zelfs een tegen Wouter zijn voet aan toen hij op de voorpunt zat. In de nacht maakt de wit/grijze buik van de dolfijn en het licht van de lichtgevende algen in het water ze ook zichtbaar. Special effects…
En welk spel speel je dan met zijn allen in de avond? Natuurlijk, mens erger je niet!

4 thoughts on “Geen golf te zien…

 1. Hoi allemaal,
  Ik geniet van al jullie verslagen, en hou regelmatig bij waar jullie uitdobberen. Jullie blogs zijn ook super, Myrthe en Wouter! Wat prachtig, die dolfijnen, ik kan het helemaal voor me zien, zoals je het beschrijft, Roelof!
  Ik hoop dat de wind weer wat gaat doen, dat rollen op die golven lijkt me niet echt lekker.

  Groetjes,
  Martine

 2. Beste Aranka, Roelof, Wouter en Myrthe,

  Wat leuk om jullie blog te lezen. Ik kwam het toevallig tegen bij het opzoeken van informatie over zeilen naar de Oostkust van Engeland.

  Het is heerlijk om jullie verhalen te lezen. Wij (Igor, Koen (7), Jasmijn (bijna 6) en ik) zijn vorig jaar een half jaar gaan zeilen en het eerste deel van onze reis komt dus overeen met hetgeen jullie nu doen.

  Zo herkenbaar dus en heerlijk om voor mij weer bij terug te dromen. Geniet van deze bijzondere ervaring met z’n 4-tjes!!!

  Groetjes,
  Hannelore

 3. Lieve allemaal
  Nou, dat gaat gelukkig weer lekker. Jullie kunnen vandaag eindelijk hopelijk weer even rennen ! En lekker visje eten !
  Ja, kan ook geen wind, blazen helpt niet en motor is niet de bedoeling.
  Maar je maakt het allemaal mee.
  En die dolfijnen !!! supergaaf zeg. Hetty zei al, ze is stikjaloers en dat geldt ook voor mij.
  Wens jullie weer een heerlijke tijd in Spanje toe
  kussies van mij

 4. Hoi Roelof en Crew.
  Ja da’s een tegenvaller, toch noch wel één golf: die van Biscaje. Nog wel altijd beter dan windkracht 10! Wel leuk met die dolfijnen, dat moet je meegemaakt hebben, in het wild levende dolfijnen die aan het spelen zijn en contact zoeken. Ik heb even op de kaart gekeken, wist niet meer waar die Golf van Biscaje ligt. Nog een flink eind, maar dan hebben jullie Spanje alweer te pakken.

  OK goede reis verder en de groeten aan de rest van de bemanning!
  Willem T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *