Grotten bij Lagos


Vandaag, dinsdag 30 september, zijn we ‘s middags weer terug naar Lagos gevaren. Het is best gek om weer terug te varen. Maar we willen nog even langs de kust de grotten invaren. We liggen net voor anker bij de haveningang van Lagos. De zee is relaxed, dus dat gaat best goed. Vanaf 1 oktober gaan we wel weer even de haven in, want dan zijn de prijzen met 60% gedaald.

De Win2Win ligt hier ook. En zij hebben een naaimachine aan boord. Super dat ze ons kunnen helpen met een reparatie aan het huikje voor over het zeil. Dat is nu weer in orde, dankzij handige Lilian.

Daarna pakken we de dinghy en gaan in bikini en zwembroek langs de kust varen. Het is al laat en we hebben een mooi laag zonnetje. De kleuren in de kliffen waar we langs varen zijn van goud tot knalrood, prachtig. En verder, bijna om de kaap kan je dwars door de grotten varen van de ene naar de andere kant. Er zijn nog een paar andere toeristenbootjes. Zij hebben reddingsvesten aan en wij zien er vergeleken bij hun wat mager gekleed uit. We varen door grotjes en tunnels, een keer zitten we aan de grond in een grotje, maar met de roeispanen komen we snel weer los. We genieten erg van de grotten en tunnels en het is ook wel bijzonder hoe je er hier tussendoor kan varen. In je eigen dinghy is dat toch veel leuker dan in zo’n toeristenboot. Het is wel handig dat een toeristenboot voor ons vaart en steeds laat zien waar je goed een grot in kan varen, en welke route je kan nemen tussen de rotsen door. Mede doordat we de route afkijken is de diepte steeds prima en raakt de dinghy verder geen rotsen. Voorbij de kaap keren we terug, het is nog wel even varen en we willen terug zijn op de boot voor het donker wordt.

De nacht op de ankerplaats is heel klotserig. De boot wordt alle kanten opgeslingerd. Er staat niet eens veel wind, maar we liggen gewoon dwars op de deining. Om 04.00 uur hebben we het helemaal gehad, dan liggen we al even wakker… We besluiten de haven in te varen. Als ik in de pilot kijk zie ik dat er een brug is voor de haven… en die wordt niet bediend! Toch maar blijven liggen dan? Na nog wat beter in de pilots te kijken en naar de foto’s zien we dat er een wachtsteiger is voor de brug waar we ook prima kunnen aanmeren. We halen dus toch het anker op en varen het hoekje om Lagos binnen en leggen vast aan voor de brug. Hè hè eerst even rustig verder slapen.

One thought on “Grotten bij Lagos

  1. Mooi hier he! Hier hebben mijn ouders hun eerste overwintering doorgemaakt en toen ben ik met jolien op bezoek geweest , is de speeltuin nog in de haven en het schattige gemeentemuseum in het centrum ? Veel plezier, groetjes vivianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *