Geankerd in Domburg

Vanochtend aangekomen in Suriname. Heerlijk na twee weken zee en geschommel nu heerlijk achter ons anker. Prachtig om Suriname binnen te varen en dan met een behoorlijke vloedstroom via Paramaribo naar Domburg te varen waar we achter een mooring liggen. Onderweg nog losgeslagen duwbak tegengekomen, hoop maar dat ie niet naar Domburg drijft ;-).

Gisteren langs de kust gevaren, maar Suriname gaf zich nog niet prijs. Gehuld in een dik wolkendek konden we de kust nog niet zien. Ondertussen leefde sea squalls zich op ons uit, maar voordeel is weer dat je dan wel lekker opschiet. Met soms meer dan dertig knopen wind vlieg je over de golven. Ongelofelijk wat een geweld en wat een krachten, maar de White Witch houdt het goed.

Nu lekker bijslapen, en kerst vieren.

IMG_2067.JPG

27 thoughts on “Geankerd in Domburg

  • Hoi Rigt,
   Ja die oversteek is wel echt een avontuur. En als je dan na 2 weken de Suriname rivier op vaart en oerwoud ruikt i.p.v. zout.Geweldig.
   Jij ook hele fijne kerstdagen!
   groet Ranka

 1. Wat fijn om te lezen dat jullie kerst in Suriname vieren. Ons pakje voor jullie is volgens tnt website “aangekomen land van bestemming, onderweg met pakketten chauffeur”.

  Vrolijk kerstfeest!

  Martijn, Vera, Jan, Maaike

 2. Martijn, Vera, Jan en Maaike,
  Wat een geweldige verrassing om zoiets te doen voor ons. Het is al zo ontzettend leuk om steeds te merken dat jullie zo met ons meeleven. We zijn reuze nieuwsgierig, dus je hoort zeker nog van ons!
  Ontzettend bedankt alvast.
  Liefs Ranka

 3. Mooi dat jullie het voor de Kerst gehaald hebben. Ik wens jullie prettige dagen en vooral ook een goed begin van 2015. Alvast de beste wensen voor Wouter.
  Liefs T Elsa

  • Dank je wel tante Elsa,
   We zijn heel blij met onze aankomst. Het is hier aangenaam. Zo even hapje eten aan de kant, want het vers wat ik nog aan boord heb is beperkt.
   Fijne kerstdagen voor jou en ik hoop heel veel gezelligheid met je kinderen en kleinkinderen.
   groet,
   Ranka

 4. Super dat het zo goed is gegaan en dat jullie precies voor Kerst zijn aangekomen. Dan smaakt dat Kerstdiner nog veel lekkerder denk ik. Zijn jullie erg moe? Morgen eerst lekker uitslapen hoop ik. Hele fijne dagen en wij drinken er eentje op! Jullie ook??

  • Ha die Ellen,
   Net 5 uur geslapen na 1 glaasje champagne! Beetje moe maar erg blij met onze aankomst op Suriname rivier. Het is best vlot gegaan, maar het blijft toch wel een heel avontuur zo’n oversteek. Gisteravond bleven de squalls over ons heen komen, terwijl je dan net de rivier op wil varen. Gelukkig ging alles goed. We gaan hier genieten.
   Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en borrels toe ook goede vakantie met Inger en anderen.
   lieve groet van ons allemaal,
   Ranka

  • Hoi Ellen,

   Ja wij waren ook blij dat we er de 24ste waren, hebben we ook nog een dagje gehad om bij te komen, want we waren toch wel erg moe na twee weken op zee. Dan duren de laatste loodjes inderdaad het langst, maar die laatste paar honderd mijl duren toch echt gewoon nog twee dagen… En de latste dag met l het slechte weer is toch ook vermoeiender, dan ga je al snel met zijn tweeën in de kuip zitten waardoor er minder slaaptijd over blijft. Maar goed we hebben er wel van genoten en het is ook heerlijk om er nu te zijn. Vanavond doen we mee met de kerstmaaltijd hier in een tentje dat ook de moorings verhuurt. Morgen gaan we naar Paramaribo toe, iets van 10-15 km verderop. We hebben vanaf morgen een autootje, dus dan zijn we ook lekker mobiel. Vandaag nog even lekker bijkomen, was doen en kerst vieren.

   Jullie ook een heel fijn kerstfeest!
   Groetjes aan allemaal,
   Roelof, Aranka, Wouter en Myrthe

 5. Wat geweldig fijn dat jullie zo goed zijn aangekomen en wat vonden wij het ook spannend, elke dag keken we naar jullie berichten uit en ook wij zijn heel trots op de White Witch in blue. Rust uit en geniet want dat hebben jullie wel verdiend.
  Fijne kerstdagen in een heel ander klimaat, ook dat zal heel anders en wennen zijn. (Zaterdag wordt hier sneeuw verwacht)
  Groet en liefs Harry en Jantien

  • Hallo Harry en Jantine,

   Ja wij vinden het ook fijn er nu te zijn. Het was een mooie oversteek en ook redelijk vlot. Toch hebben we niet teveel zeil gezet. ‘s Nachts vaak op alleen grootzeil of genua gevaren en altijd 2 riffen in grootzeil. Als je zo’n squall over je heen krijgt is dat toch veiliger en we wouden de kans dat iets kapot zou gaan ook wel zo klein mogelijk houden. Maar de White Witch in blue heeft het weer prima gedaan en ons veilig en snel naar de overkant gebracht. We hadden voor deze overtocht nog de oude genua van jullie erop gezet, en die heeft het goed uitgehouden.

   Jullie ook een hele fijne kerst!
   Groetjes,
   Roelof, Aranka, Wouter en Myrthe

  • Ha die Jan,
   Het is helemaal gelukt. Dank je wel. Ik ben heel benieuwd hoe oud en nieuw hier wordt gevierd. Schijnt nogal een spectacel te zijn met veel vuurwerk. We laten het weer weten op onze blog.
   Jij ook hele fijne tweede kerstdag nog en goede jaarwisseling volgende week.
   Ranka

 6. Lieve Ranka, Roelof, myrthe en Wouter,
  Wat superfijn dat jullie het op tijd gehaald hebben! En hoe! Zelfs als buur ben ik trots 🙂
  We wensen jullie een fijne, warme, liefdevolle kerst! En voor volgend jaar: nog veel plezier en daarna een behouden thuiskomst!
  Liefs van thom,peet, niek, Tim en Floor

  • Hoi Peet,

   Leuk weer van ons buurtje te horen. Nou wij vinden het ook heerlijk om weer aan land te kunnen. vanavond gaan we lekker eten hier bij het tentje dat ook de moorings verhuurd en dan morgen nar Paramaribo. Jullie ook een hele fijne kerst en een mooi Oud en Nieuw!

   Groetjes aan jullie allemaal uit Domburg,
   Roelof, Aranka, Wouter en Myrthe

 7. Helemaal Top Roelof en Aranka! Toch nog voor Kerst Suriname bereikt. Jullie kunnen nu ook met de bewoners van het land gewoon Nederlands praten!-:) Een leuke afwisseling na alle ander vreemde landen.-:)
  Een Heel Fijne Kerst! Geniet ervan!!!
  Hoop jullie gauw te zien,
  Umro

 8. Beste Roelof, Aranka, Mythe & Wouter,

  Top gedaan tot nu toe! En wat een avontuur! Ik heb bewondering voor jullie! Fijne Kerst in Suriname en alvast een heel goed begin van 2015!

  Groeten,

  Jetske

 9. Ha lieve, stoere bikkels!
  Fijn dat jullie toch nog lekker voor de kerst zijn aangekomen! Het lijkt me heerlijk om na twee weken weer vaste grond onder je voeten te voelen en vooral om gewoon even net zo lang te slapen als je zin in hebt!
  Wij hadden gisteren een kapotte knalpijp op weg naar het kerstdiner bij mijn vader, maar dat is te overzien, vergeleken bij jullie lange reis naar de kerstkalkoen 🙂
  Een hele fijne kerst in Suriname gewenst en een gezellig knallend Oud en nieuw alvast! We zullen op jullie toosten en hopen op mooie Surinaamse avonturen op de blog!
  Liefs, Inger

  • Hoi Inger, Wouter en Yisak,

   Wij waren ook erg blij om er weer te zijn en het is inderdaad erg fijn dat we ook nog gezellig kerst kunnen vieren hier. Vanavond eten we bij het tentje dat ook de moorings verhuurd, daar is het een gezellig samenkomen van zeilers en allerlei aanhang. Morgen gaan we naar Paramaribo, daar heb ik veel zin in! We hebben een autootje gehuurd, dus dan zijn we ook meteen een stuk mobieler. Ook maar eens kijken of we een reisje naar het binnenland kunnen maken, en… op familie bezoek. Nee en dan bedoel ik niet op bezoek bij de apen in het oerwoud, maar er blijkt een neef van mij hier te wonen, dat was wel een leuke verassing. In januari komt Howard ook nog naar Suriname dus dan gaan we zeker ook nog verder Suriname in. Kortom, veel leuke dingen!

   Ik hoop dat jullie allemaal weer helemaal gezond zijn, en wens jullie nog een hele fine kerst toe!
   Groetjes,
   Roelof, Aranka, Wouter en Myrthe

 10. Proficiat, een hele mijlpaal jullie hebben het toch maar weer geflikt!
  Fijne dagen daar en een groet van Willem Taverne

 11. allereerst hartelijke gefeliciteerd met de verjaardag van Wouter!! Hoe vindt ie het om in een ander werelddeel zijn verjaardag te vieren. Fijn, dat Myrthe weer o.k. is. tjeeeh.

  Intussen is Kerst voorbij, bij 32o wel apart. Je moeder zit in de sneeuw momenteel. Vieren ze Kerst in Suriname?

  Nou, ik hoop dat het heel gezellig wordt vandaag en de komende tijd en dat jullie intussen een beetje bijgekomen bent. Goed uiteinde en een heel mooi 2015. daaaaag veel liefs

 12. Wat een fantastisch verhaal, jullie overtocht. We volgen al maanden vele vertrekkers, maar tot op gisteren hadden we jullie nog niet ‘ontdekt’. Gave blog hebben jullie, leest lekker weg.
  Wij willen over 2,5 jaar vertrekken met onze dochters die dan 6 en 9 zijn. We hebben afgelopen zomer een Wauquiez Centurion 36 gekocht (genaamd Agape). Wat goed om te lezen dat jullie boot het goed doet, dat sterkt ons in het feit dat we een goede bootkeuze hebben gemaakt. We gaan jullie op de voet volgen vanaf nu en wensen jullie veel reis en zeilplezier.
  May the wind always be at your back and the sun upon your face!
  groet, Rob en Conny Dekker

  • Hoi Rob en Conny,

   Leuk dat jullie onze blog volgen. Het klopt dat wij erg tevreden zijn over ons schip, dus ik denk dat jullie ook een erg goede keuze gemaakt hebben. Wij hebben -zeker vergeleken met andere zeilers- erg weinig problemen en ons schip vaart relatief snel en stabiel, dus dat is ook fijn bij grotere afstanden.

   Heel veel succes met de voorbereidingen, en geniet ervan, wij vonden de voorbereidingen van onze reis ook al erg leuk!

   Groetjes,
   Roelof, Aranka, Wouter en Myrthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *