Bermuda, better than heaven?

Wat een mazzel dat Denise en de Batjar weten dat het vandaag 10 mei moederdag is. Ik had er totaal niet aan gedacht. Het was net op tijd. De kids kwamen direct in actie en zo kwam lekker vers afgebakken stokbrood met lekker beleg (brie, salami, jam, hagelslag en knoflookboter) op tafel. In het zonnetje hebben we om 9.00 uur met zijn allen zitten ontbijten, met een wijds uitzicht.

Verder hield er een grote bruine meeuw ons aardig bezig deze ochtend. Hij kwam steeds vlak over vliegen en ik dacht die heeft vast trek. Dus ik houd een plakje worst omhoog en bijna met vinger en al, zonder enige angst, werd het opgepikt en verorberd. Vervolgens blijft die meeuw ons natuurlijk volgen (dat had ik zelf natuurlijk ook kunnen bedenken). Zodra hij mij met mijn rode muts zag kwam hij naar me toe en vloog vlak over me heen. Hij is zo groot dat de kids het wel eng vonden. En hij vliegt ook nog een keer bijna in de windmolen. Maar blijkt het toch even later een killerbird te zijn. Na 100 pogingen om nog iets van ons te krijgen, komt er een sterntje langs vliegen. Nou die grote meeuw gaat toch in de aanval. Dat heb ik nog niet eerder gezien. Het was op een gegeven moment te veraf om de afloop te kunnen zien, maar we vrezen het ergste voor het sterntje. Een half uurtje later komt de grote meeuw weer over, herkenbaar aan de witte vlekken op zijn vleugels. Gelukkig heeft hij nu geen aandacht meer voor ons. Misschien zit zijn buikje vol?

Het lukt ons vandaag om zeilend Bermuda te bereiken. Even dachten we dat de motor aan moest, maar vervolgens zet de wind aan en yes!!!! We zeilen weer 7 knopen. Uiteindelijk hebben we de 860 mijlen afgelegd in 6 dagen en 4 uur, waarvan we maar 14 uur hebben gemotord. Niet slecht!
Aanlopen van Bermuda is prachtig. Sowieso voelt het euforisch om land te zien na zoveel dagen. Maar de aankomst hier is door een smal uitgehouwen kanaaltje, van 10 meter breed door het groen en rotsen. Na de enorme Atlantische Oceaan voelt dat wel smal. Maar daarachter ligt lichtblauw water en een ruime lagoon zonder golfslag. De huizen zijn hier kleurrijk en de mensen echt super vriendelijk.

We zijn heel erg benieuwd naar Bermuda, want het schijnt echt een leuk eiland te zijn. Inklaren gaat snel en vlot na onze voorbereiding vanuit Sint Maarten. Het kost wel een duitje (35 dollar p.p.), maar het is hier goed georganiseerd, de hulp voor jachten en ook de veiligheid. Voor het inklaren liggen we even aan een de stenen kade en daarna leggen we ons schip voor anker in de lagoon. Onze moeheid valt mee door de relaxte overtocht, dus de dinghy gaan we snel opblazen om nog even langer voet aan wal te zetten. De kids staan al klaar met skateboard en handtasjes, ze hebben er duidelijk zin in!

En we gaan het bier koud zetten voor de Nederlandse vloot. Morgen of een dagje later verwachten we een reunie met Ojala, Volonté, Batjar en ontmoeting met Saar.

6 thoughts on “Bermuda, better than heaven?

 1. Hoi Myrthe
  Weer leuk om wat te horen van jullie ik krijg elke dag een mailtje binnen van jullie ik ben dan blij om te horen dat het goed met jullie gaat
  Veder veel plezier op bermuda

  Groetjes lieve

  • Hoi Lieve,

   Haoe gaat het bij jullie? Bij ons gaat het goed. Het is erg leuk in Bermuda. Er is een groot plein war Wouter probeert te skateboarden en dan help ik hem. Het is hier wel erg duur.

   Groetjes,
   Myrthe

 2. Hoi luidjes
  Wat goed, dat jullie aangekomen zijn op Bermuda. Even genieten van het eiland en dan de oversteek. We wensen jullie behouden vaart en fair winds. We blijven jullie volgen. Lieve groet Coen en Jose

  • Hi Coen en José,

   Leuk van jullie te horen! Begrijp dat jullie samen met de Puf optrekken en naar Venezuela en Curacau gaan. Gaaf hoor! Jullie heel veel plezier en ook een goede vaart. Groetjes, WW

 3. Hoi Ranka en Roelof,
  Zijn de Bermuda’s ook weer lekker? Gek idee dat jullie nu echt op de terugweg zijn.
  Volgens mij hadden we nog niet verteld dat Her en ik Co en Carla van de Lotus kennen! Co was onze scheikundeleraar op Hageveld. In de vijfde klas zijn we met hem gaan zeilen, met onder andere ook Inger en Ronald. Herbert heeft er nog een foto van op Facebook.
  Blijven jullie nog even op de Bermuda’s of gaat de grote oversteek bijna beginnen?
  Hele goede reis weer! Zal duimen voor mooi weer!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *