Wind

Na twee dagen vrijwel zonder wind zitten we nu in een gebied met 25 knopen wind. Dat is ook wel weer wat veel van het goede, maar zelfs met alles dubbel gereefd lopen we nog 7 en bij vlagen 8 knopen. Dat schiet dan wel wat beter op dan met 3,5 knoop op de motor pruttelen.

De kinderen doen het prima, ze zijn vrolijk en helpen goed mee. Verder kunnen ze uren in hun minecraft wereld doorbrengen, de I-pads die we op St. Maarten voor ze hebben gekocht komen dus erg goed van pas. Vandaag hebben we de route verder naar de Azoren bekeken. We konden of ten zuiden van het Azoren hoog varen (korter, maar tegenwind) of ten noorden (flink stuk om varen omdat het Azoren hoog erg noordelijk ligt, maar ruime- of voordewindse koersen). Na lang wikken en wegen en overleg met Jaap en met de Batjar en de Ojala hebben we de noordelijke route boven het Azoren hoog gekozen. Vooral omdat het comfortabeler is en we bij voordewindse koersen nou eenmaal beter opschieten dan bij tegenwind, ook al is het dan iets verder.

Maar goed, elke dag zien de weerkaarten er weer anders uit, dus wie weet verandert het plan morgen wel weer 😉

En we hebben vandaag de klok twee uur vooruit gezet, nu blijft het ‘s avonds lekker lang licht. Bij de Azoren moeten we de klok nog een uurtje vooruit zetten

Onze positie is op 26 mei 02:10 UTC: 35-40N 49-37W

2 thoughts on “Wind

 1. Vorig jaar voeren wij met onze Anna Sophia vanaf Aruba, via Puerto Rico, BVI, Bermuda, Azoren terug naar Nederland en volgen jullie met veel plezier. We zagen het hogedrukgebied er aan komen! Het ligt hoger dan normaal; de kans dat het zakt is groot en dat verkort jullie route dan weer

  Behouden vaart, toi, toi, toi en ………aankomen op de Azoren is helemaal geweldig, je vergeet het nooit meer! Heerlijk naar Peter’s Sport op Horta en je bootje vereeuwigen op de kade!

  Maritieme groet,

  Annelies en Jan van Ruitenbeek

  • Hallo Annelies en Jan,

   Leuk dat jullie ons volgen! Ja het hoge druk gebied hebben we van alle kanten kunnen bekijken, maar ik ben blij dat we door zijn gevaren naar het Noorden en boven de veertigste breedtegraad het laatste stuk naar het oosten zijn gevaren. Hierdoor konden we toch veel zeilen in plaats van motoren en hadden we uiteindelijk toen we in Horta aankwamen alleen de diesel in de reserve jerrycans verbruikt en zat onze hoofdtank nog vol.

   Koffie drinken en eten bij Peter’s Sport is al gelukt, nu nog bootje op de muur schilderen….

   Gaan jullie deze zomer nog op pad met de Anna Sophia?

   Groetjes,
   Roelof, Aranka, Myrthe en Wouter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *