Weekendje Marken

Het weekend van 11 november wordt het na heel veel regen best lekker weer. Vrijdag gaan Aranka en ik met Fay (hond) naar de boot. Ik kan er bijna niet meer opklimmen, zo hoog ligt de Beluga door het hoge water. Het heeft de afgelopen periode echt heel veel geregend, later horen we dat de Sassluis in Enkhuizen dicht zit vanwege het hoge water. Gelukkig liggen wij daar niet achter. Het kacheltje gaat aan het al snel is het lekker warm.

Zaterdag haal ik nog even lekker vers brood e dan varen we met een toch wel zuidelijkere wind dan voorspeld het Markermeer op. Alhoewel we in de Naviduct sluis ongeveer een halve meter zakken is ook het water in het Markermeer nog altijd een stuk hoger dan normaal. We overleggen nog even waar we naar toe gaan, Marken moeten we met dit hoge water wel kunnen aanlopen, daar staat normaal ca 2 meter water in de geul en wij steken 2.15 meter, maar met de hoge water moet dat wel lukken. We zetten koers naar Marken, de wind draait nog iets verder naar het zuiden, waardoor de ingang van de Gouwzee net niet bezeild is. Met een kort slagje kunnen we de Gouwzee invaren en strijken we het grootzeil. Op de fok varen we dor tot de ingang van de haven. We hebben een diepte van minimaal 2,5 meter dus dat gaat prima.

‘s Middags wordt het weer steeds beter en gaan we heerlijk met Fay wandelen naar de vuurtoren (Het Paard van Marken). Op de terugweg komen we Elsa Vermeer tegen, van de Sark die we al in de haven zagen liggen en die op Marken wonen. Nadat we bij gekletst hebben met een kopje thee lopen we samen naar de haven waar Jaap op de Sark met de buitenboordmotor bezig is. Ze komen nog een borrel halen op de Beluga, erg gezellig.

Zondag ga ik hardlopen met Fay en daarna varen we vrijwel pal voor de wind terug naar Enkhuizen met de spinaker. Heerlijk tochtje! We worden nog Bas de Ouden gefotografeerd en zien onszelf terug op ElkaarsBootjesSchieten.

One thought on “Weekendje Marken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *