Op weg naar….

Gisteren 26 juni zijn we vertrokken voor onze laatste oversteek naar Cork. We hebben wel zitten dubben, wel of niet gaan. Er kwamen wel een paar depressies aan, maar het leek ook niet echt beter te worden in de komende week. Dus we hebben de knoop doorgehakt en zijn vertrokken samen met de Ojala richting Cork. Ook twee Duitse boten, de Anne en de Namastee, vertrokken tegelijkertijd van Terceira richting Brest. Nu je snapt het al, we zijn nog geen zes uur onderweg als de Ojala ons oproept omdat ze een weerkaartje hebben binnengehaald waarop de depressie opeens een “developping storm” is geworden en later een “gale”. Niet echt lekker, dus we hebben onze koers eerst verlegd richting Brest en nu richting La Coru zodat de depressie/storm/gale ruim ten westen van ons langs trekt.

Waar we precies gaan uitkomen, geen idee. Zal wel ergens tussen La Coru, Brest, Falmouth, Scillies en Cork zijn. Niets zo veranderlijk als het weer. We hebben onderweg nog wel contact met de duitse boten, de Namastee vaart nu ook richting La Coru. Nou de kids vinden het prima als we daar uitkomen, want ze waren net bevriend geraakt met de kinderen aan boord van de Anne en de Namastee.

Onze positie is op 27 juni 10:10 utc 39-54N 25-08W

One thought on “Op weg naar….

 1. Ja Roelof,
  Het blijft puzzelen met alle weersveranderingen, maar jij zijn daar intussen wel heel bedreven in!-:)
  Ben benieuwd waar jullie nu aankomen!
  Goede vaart!

  Umro

  p.s.
  Nu je toch weer dichter bij Nederland komt!
  We hebben sinds 2 wkn de eerste 10k batch (6404) koperklanten naar L3.0 gemigreerd. Tegen 20 juli moet de GO/NOGO plaatsvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *