Laatste loodjes van laatste lange oversteek!

Een relatief kleine oversteek (4 dagen), maar wat hebben we een zin om aan te komen en Ellen en Herbert zaterdag te treffen.
We moeten nog 65 mijl, de laatste loodjes. We gaan in het centrum van Cork liggen, dus we moeten nog aansluitend 15 mijl de rivier opvaren. Afhankelijk van hoe laat we morgen bij de ingang van de rivier zijn kunnen we nog doorvaren of moeten we even op het tij wachten.

We hebben momenteel de wind in de rug en proberen de boot zo stabiel mogelijk te laten varen. Met de Genaker lukt dat het beste, maar af en toe staat er 15 knopen wind, dus dat is wat veel voor zo’n groot zeil. Dus die hebben we voor de nacht weer weggehaald en alles op twee oren gezet. Maar er staat een kort klein golfje swell, wat de boot doet slingeren en de zeilen klapperen.

Myrthe en Wouter lezen (boekje Pistolen Nellie, wat een titel, echt iets voor Wouter) en spelen met lego. En Wouter maakt vooral plannen om Lasse van het Duitse schip Anne echt weer op te gaan zoeken, misschien in de herfstvakantie.
In de tussentijd zitten wij al na te denken over het vervolg van onze planning en route voor de laatste 5 weken. Het is best een ommetje wat we nog gaan maken door Schotland (monster van Loch Ness opzoeken). Daarom vroegen we de kinderen of ze het heel erg zouden vinden als we iets later terug zijn in NL dan 15 augustus. Nou zeg, we kregen de wind van voren (beetje jammer tegenwind). Dus we puzzelen verder waar we langere afstanden kunnen afleggen en wat een goede selectie is van stops onderweg. Maar ja planning zegt niets, dat weten we inmiddels. De wind zal ons waaien waar die heen wil.

Positie: 9 juli 21:45 uur UTC 50-50N en 08-18W. Cork is nog ca 55 mijl.

3 thoughts on “Laatste loodjes van laatste lange oversteek!

 1. Lieve allevier

  Hoop, dat jullie nog wat kunnen uitrusten, vóór het gezellige weekend.
  kennelijk best een zware overtocht,niet bepaald relaxed.
  Met mij gaat het trouwens weer goed hoor.
  misschien Loch ness toch volgend jaar ??? wat Jantien al voorstelde ?? Tja, kinders voelen ook, dat thuis nu wel dichtbij is.

  xxxxx en liefs

 2. Nou, een weekje uitstel en jullie vallen midden in Sail Amsterdam (19-23 aug). Is wel terugkeren in stijl!

  Veel plezier in Cork!

  Groetjes,
  Geoffrey

  • En wij houden van stijl, hihi. Maar ik ben bang dat deze stijl ons niet in dank wordt afgenomen door de kids en familie en anderen. Er wordt echt op gerekend dat we de laatste week van de vakantie gewoon weer eens onze neus laten zien. Dus we proberen de afstanden en stroming goed te plannen en hopen dat het weer uit zichzelf positief meedoet.
   Veel kanoplezier verder deze zomer,
   Aranka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *