Grote golven

We zijn bijna halverwege. Vandaag waren er grote golven, waarschijnlijk een mengeling van de windgolven en deining ergens vanuit een storm, in ieder geval worden we alle kanten op geslingerd. Maar goed, volgens de gribfiles nemen de golven morgen weer af, we zullen zien… Zo nu dan lijkt het alsof een golf de kuip in probeert te rollen, dan zie je een grote berg water over de rand van de kuip “kijken”, maar helaas voor de golf, net voordat hij zich in onze kuip kan storten tilt dezelfde golf ons bootje weer op en glijdt de golf onder ons door.

Wat wel de kuip in kwam vliegen was een vliegende vis, hij vloog bijna door het raampje naar binnen (waar Myrthe lag te slapen), dat was natuurlijk wel grappig geweest, maar we hebben hem toch maar overboord gegooid en niet door het raampje naar binnen. Verder heeft Wouter iets van een walvis gezien, het was in ieder geval erg groot.

Verder gaat alles zijn gangetje, Aranka blijft ons verassen met wentelteefjes, lekker eten, kopjes soep etc. Een wonder hoe ze dat elke keer weer voor elkaar krijgt terwijl de boot zo heen en weer wordt geschud. Voor Wouter en Myrthe hebben we een lijst gemaakt van wat ze nog moeten doen voordat de kerstvakantie begint, kunnen ze zelf hun werk indelen, een soort Montesorischool op zee dus. Daarna krijgen ze een lekker lange kerstvakantie, wel handig als je dat gewoon zelf kan indelen .

Onze positie is op dinsdag 23:30 UTC: 11-55.3’N 38-22.2’W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *