En weg is de wind…

Sinds gisterochtend (woensdag 1 juli) hebben we de motor aan. We proberen steeds om te motorzeilen, maar dat lukt maar niet. De genaker hangt slap naar benden en de zeilen blijven op de trage deining te veel klapperen.

Myrthe en Wouter moeten geloof ik weer even rennen aan land. In de app minecraft bouwen ze in elkaars werelden, maar maken ze ruzie bij het minste of geringste. Beetje te moe. En vervolgens krijgen ze samen de slappe lach en klieren van voor tot achter door de boot net zolang totdat wij er helemaal dol van worden en ze uit elkaar halen. Dan zijn ze weer super lief en willen ze beiden voor ons koken en maken de bedden op bij wijze van verrassing. En als ik dan wil gaan slapen (voordat ik om 02.00 uur de wacht overneem), kletsen ze me de oren van het hoofd over wat ze straks weer thuis allemaal willen doen. Wouter wil direct naar Bas en wil een club oprichten en voor de club een hut bouwen onder zijn hoogslaper met een deur die op slot kan. En Myrthe wil haar kamer opnieuw inrichten met een knusse leesplek onder haar hoogslaper en een soort kaptafel met wat opmaakspullen of iets dergelijks. Wat een idee allemaal zeg.

Maar we hebben nog 6 weken voordat we thuis zijn. Dus eerst maar eens even Coruna aanlopen en kijken waar de wind ons daarna heen brengt. Het wordt al lekker druk om ons heen na middernacht, want we gaan in de ochtend een TSS (verkeers scheidings stelsel, soort snelweg voor schepen) oversteken. Daarna moeten we nog een stuk langs de kust varen naar Coruna.

Onze positie op 02/07 om 09:00 UTC is 43-08N 10-31W,
Coruna is nog 96 mijl.

4 thoughts on “En weg is de wind…

  • Hoi Sylvia,
   Ja leuk he dat ze zo jong die vriendschap al zo diep voelen. En toch verbazen wij ons erover hoe weinig onze kids skypen of mailen naar hun vrienden. Daar moeten we ze echt toe stimuleren. Voor hun horen die vriendschappen bij thuis in NL en als ze daar weer zijn willen ze die als vanouds weer oppakken. Dus we hopen maar dat dat ze zal lukken!!!
   Veel liefs,
   Ranka

  • Ha Vivianne,
   Hoe is het met jou? Wat leuk je op de blog te treffen. Zelf ook nog vakantieplannen?
   En ja onze kids willen graag vakantie. Hun klasgenoten hebben vanaf 9 juli vakantie. Maar ja wij hebben afgelopen jaar de vakanties op een andere manier ingepland, passend en sluitend bij onze manier van reizen. Minder werk tijdens zeildagen (wegen zeeziekte en moeilijkheidsgraad om te schrijven bij het schommelen) en aan land wat meer schoolblokken. Het officiële deel hebben we nu af.
   We doen nu alleen nog het pretpakket met topo en geschiedenis en natuur, dat is zo leuk daar gaan we nog wel even mee door.
   Veel groetjes,
   Ranka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *