Strandland 2

We zijn op een eiland van zand. Dus eigenlijk is het overal strand. Wouter en ik hebben allemaal resten van huizen gezocht in het zand. Ook schepen en tegeltjes. Daar gaan we allemaal leuke dingen van maken voor onze knuffels.
Het land is ontstaan doordat mensen hier gewoon huizen zijn gaan bouwen en zijn gaan wonen, zonder dat ze daarvoor toestemming hebben gekregen van hun land Portugal.
We hebben in de haven hele mooie zwarte waterslakken gezien. Het is eigenlijk een heel dik zwart stokje. De onderkant is een soort jurk die fladdert. Je ziet ze alleen in het donker.
Aan de zijkant van de steiger zagen we ook een ovaal ding met stekels. We weten niet wat dit allemaal is. Maar het is wel heel bijzonder.
We hebben met pappa en mamma gezwommen. Mamma heeft hele mooie schelpen gevonden. Pappa gooide ons steeds in het water en we mochten op zijn rug zitten als hij in de golven dook. Wouter hing aan zijn broek. Wouter trok me achterover en toen viel ik eraf. Het was heel leuk. Toen we klaar waren met zwemmen gingen Wouter en ik allemaal stokjes zoeken.
Ik ben het alleen vergeten mee te nemen toen we voor het dorpje onze kleren aan deden. Maar daarna vonden we in het dorpje allemaal tegeltjes en schelpjes, waarmee we iets leuks gaan maken voor onze knuffels.

3 thoughts on “Strandland 2

 1. Hoi lieve Myrthe en Wouter
  Ik moest vreselijk lachen om dat zwarte stokje,met dat jurkje ,wat eronder fladderde. geven ze ook licht ,dan ,die slakken ?? want als ze zwart zijn en het is donker zie je ze niet, lijkt me.
  leg me maar eens uit .
  Ik hoop, dat jullie straks weer lekker slapen op de boot, na de hotel nachtjes. Maar dat was vast ook leuk in dat prachtige hotel in Fes.
  knuffel van mij
  Nagyi

 2. Ha die Wouter en Mirthe,

  Leuk zo’n berichtje van jullie te krijgen!
  Jullie maken lekker veel mee, wat zullen jullie vriendjes jaloers zijn.
  Kijk voor de waterslakken maar even op Google, er staan daar erg veel plaatjes van verschillende soorten waterslakken in. Dat andere ding was misschien een zee egel?
  Zullen jullie wel lief je schoolwerk maken? fijn voor Mamma en pappa. Jullie zijn al ver van huis, al helemaal in Afrika. Daar ben ik 1 keer geweest, in Egypte.
  Willem wenst jullie helemaal vanuit Nederland nog een fijne reis toe en tot over een jaar!
  Groetjes, Willem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *