Kinderblog myrthe; afscheid met kanoos

Voor 12 uur zaterdagmiddag kwamen er mensen op de boot en gaven nogmaals een paar cadeautjes (red. Mam: Sjaak van LUMC, opa Kees, oma Cootje, Nagyi, Oom Willem tante Edith, Tante Julie, fam Hunche).
En toen ging iedereen naar de pier om ons uit te zwaaien. Om precies 12 uur voeren we weg. Maar een paar mensen gingen mee varen in kanoos. En toen voeren we weg, met de kanoos.

Bij de pier zwaaide iedereen. Behalve……….Bob en Esri, die toeterden met plastic trompetters. En we voeren verder. Even later zei mamma: “het uitzwaaien is best wel kort, je zwaait even en het is voorbij!”
Eén kanoër spetterde me steeds nat, en tante Tessa, die ook in een kano zat, haalde ons soms in. Op sommige momenten was ze achter ons en riep ik: “Haal ons dan in, Haal ons dan in.”
Even later had pappa de fok erbij gezet. Toen was het lastiger voor de kanoërs om ons bij te houden (red. mam >3,7 knoopjes). Maar het lukte ze nog wel om ons bij te houden.

Even later ging mamma koffie zetten. Het duurde even, maar toen was het klaar en gooide pappa een touw naar de kanoërs toe. Mamma gaf een kopje koffie aan de mensen. Ik vond het best eng wat mamma deed, dus ging ik naar binnen, maar daarna toch maar weer naar buiten. Ondertussen waren de kopjes weer in de boot. Even later gingen ze bijna weg en gaf mamma aan één van de kanoërs een kus. Dat ziet er zo uit:

20140720-231938-83978504.jpg

20140720-232121-84081437.jpg

20140720-232121-84081737.jpg

20140720-232122-84082016.jpg

5 thoughts on “Kinderblog myrthe; afscheid met kanoos

 1. Leuk stukje heb je geschreven 🙂
  Maar er maar een mooie reis van. En schrijf nog maar veel.

 2. Lieve mensen,
  Het is dan nu eindelijk werkelijkheid. Ik wens jullie een goede reis toe, heel veel mooie belevenissen, weinig pech en een behouden thuiskomst!
  T Elsa

 3. Lieve Myrthe

  Heel leuk, dat je ook een berichtje schrijft.
  Ik heb zo lang geslapen, dat ik het nu pas lees, Wat was het leuk om jullie zo te zien met de 3 kano’s. Het leek de Titanic wel met Wouter en jij zo voorop.
  En we hebben geroepen, gezongen en met theedoeken gezwaaid.
  Kon je ons horen ?
  Leuk met zo’n tekening erbij, gelukkig is mamma niet in het water gevallen of in de kano van tante Tessa.
  En in de avond lagen jullie in Hellevoetsluis in het onweer, denk ik .
  Dikke kus van Nagyi

 4. Beste Roelof, Aranka, Myrthe en Wouter,
  Voor jullie gaat het avontuur nu ook beginnen. Na alle voorbereidingen zijn dan eigenlijk de trossen los. Heel veel zeilplezier en wie weet zien we jullie ergens onderweg in een haven. We houden de AIS goed in de gaten.
  Groetjes vanuit Weymouth
  Crew Volonté

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *