Onze eerste boot WHITE WITCH in blue

WHITE WITCH in blue is een Waquiez Centurion 41S uit 1996 ontworpen door Ed Dubois en gebouwd door Henri Wauquiez met bouwnummer 43 (in totaal zijn er iets meer dan zestig Gebouwd). De WHITE WITCH in blue is nog gebouwd door Wauquiez met de bijbehorende kwaliteit, voordat Beneteau de werf overnam. De romp is een sandwich constructie, versterkt met het door AKZO ontwikkelde Twaron. Hiermee kan ze een botsing doorstaan met een snelheid tot 12 knopen. De WHITE WITCH in blue is de ondiepe kiel uitvoering die ca. 1,90 meter diep steekt. Wij hebben haar gekocht in 2012 van de eerste eigenaar.

De naam WHITE WITCH in blue
De naam White Witch is de naam die de eerste eigenaar haar gegeven heeft, en die ze gekregen heeft van een eerder (wit) schip van deze eerste eigenaar. White Witch betekent een goede fee die haar krachten aanwendt om de onschuldige te helpen. Wij vonden het wel een mooie naam en bovendien een naam die niet veel voorkomt en goed herkenbaar is op bijv. de marifoon. Bovendien brengt het maar ongeluk als je de naam van een schip veranderd, dus hebben wij ervoor gekozen de naam WHITE WITCH in blue te houden.

De uitrusting van de WHITE WITCH in blue
De WHITE WITCH in blue heeft twee hutten waar ieder twee personen kunnen slapen en heeft nog 3 slaapplaatsen in de kajuit waarvan er ééntje is uitgerust met een slingerzeil. Verder is de WHITE WITCH in blue uitgerust met een kotterstag waarop een stormfok, een werkfok en een genua IV geplaatst kunnen worden. Ook zijn er een paar wegneembare davits geplaatst zodat de dinky eenvoudig opgehesen meegenomen kan worden.

De motor van WHITE WITCH in blue
Het schip heeft in 2017 een nieuwe Yanmar 4jh5E 54 pk motor gekregen met saildrive met daaraan een Maxprop vaanstandschroef, verder zit er aan de motor een extra zware dynamo met een laadvermogen tot 125 ampère en zijn er twee AMG-accu’s aan bord van ieder 200AH als service accu. In 2020 is het roer vernieuwd en met JEFA lagers uitgevoerd,

Instrumenten
De  WHITE WITCH in blue heeft twee 2 Raymarine plotters (binnen 7 inch, buiten 12 inch), Raymarine Evolution Stuurautomaat, Raymarine Radar, Raymarine AIS, SSB zender/ontvanger, watermaker (60l/hr), zonnepanelen (400 W), active radarrefector, ledverlichting, dekwaspomp, douche op achterdek warm en koud

Veiligheidsplan
De WHITE WITCH in blue is voorzien van diverse veiligheidsmiddelen. Voor de grote zeilreis worden de veiligheidsmiddelen nog uitgebreid met een EPIRB, een satelliet telefoon en een kortegolf zender. De veiligheidsmiddelen zijn weergegeven in het veiligheidsplan van de WHITE WITCH in blue.