Zin in ijsjes en tapas!

We zeilen nog steeds lekker (gemiddeld met 6 knopen). Afgelopen nacht viel even de wind weg (even motor aan) en was het werken, omdat de windrichting nogal veranderde. Beetje jammer is de regen die nu vrij continu valt. Dus dan is het met zeilpakken aan even buiten zeilen op orde brengen en daarna vooral binnen zitten met het deurtje dicht!

We zien onderweg weinig. Er is wel veel scheepvaart, dat zien we op de plotter en de AIS, maar deze gaan op relatief grote afstanden aan ons voorbij, dus met het blote oog zien we ze vaak helemaal niet. Het zijn vrachtschepen onderweg naar Paramaribo of richting Europa. Niet altijd staat de bestemming erbij. Maar altijd fijn te weten dat we niet alleen op deze grote plas zitten. Via mail hebben we contact met de 2 andere Duitse schepen, Namastee en Anne. Volgens hun kan je heel lekker ijsjes eten in La Coruna. Tja……
En elke avond doen we heel braaf met het Nederlandse netje mee op de SSB. Maar het is een soort roep in de ruimte, want we krijgen tot op heden geen respons. Iedereen ligt in de haven, behalve wij?!
Maar.. gisteravond…heel plotseling…yess……dolfijnen!!! Dat is altijd top om ze weer te zien.

Onze stroomvoorziening draait als een tierelier. Eigenlijk produceren we te veel, de accus zijn tot de nok toe gevuld en er is voor de kids dus voldoende stroom om films te kijken en luisterboekjes op de radio of andere electronica aan te hebben.

We houden vooralsnog gewoon koers La Coruna aan. De volgende depressie komt er aan en die gaan we voor blijven. Hoe verder we komen hoe meer zekerheid er is wat die depressie doet, of die inderdaad oplost als hij bij de golf van Biscaye aankomt. Dan kunnen we mogelijk nog naar het noorden naar Brest/Falmouth. Zo niet dan gaan we ijsjes en tapas eten….

Onze positie is op 30/06 om 06:30 utc 42-23N 16-34W, koers 70 graden. Het is nog 365 mijl naar La Coruna.

5 gedachten over “Zin in ijsjes en tapas!

  • Lieve Trix en fam,
   Is bij jullie de vakantie al begonnen of heeft Lieve ook tot 9 juli school? Ben benieuwd naar jullie vakantieplannen.
   Veel liefs,
   Ranka

 1. Ik volg jullie zeilreis met veel plezier!
  Wat maken jullie veel mee, en wat zijn jullie steeds goed voorbereid.

  Veel plezier. Het is hier tropisch warm vandaag!!

  Groetjes, Julie

 2. Lekker op weg, dat de regen maar snel mag stoppen! Goede vaart en nog veel zeilplezier. Groet Willem Taverne Sweetlake City.

  • Hoi Willem,
   Wat leuk dat je met ons mee blijft lezen.
   We zijn aangekomen in La Coruna alweer weergaatjes en plannen aan het maken voor vertrek. gelukkig worden de afstanden nu veel kleiner en overzichtelijker. Naar Ierland is het 500 mijl en doen we waarschijnlijk in 4 dagen. We zien maandag 6 juli een gaatje. Dus dan zetten we onze reis voort.
   Veel liefs en benieuwd naar hoe het gaat met je orgel,
   Ranka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.