We gaan te snel…

Het is nu vijf uur in de ochtend, en we zitten nog zo’n 100 mijl ten noordoosten van Tenerife. Dat betekent dat we waarschijnlijk ergens midden in de nacht van vrijdag op zaterdag aankomen. De bedoeling was dat we zaterdag ochtend zouden aankomen, maar we gaan te snel. Nou ja, er is niet veel wind voorspeld, dus we zullen de haven ’s nachts ook wel kunnen vinden.

We hebben echt geluk met het weer, we hebben een heerlijk bakstag windje van tussen de 10 en 15 knopen waardoor het rustig varen is. Er zijn ook niet al te veel golven dus het is ook nog comfortabel aan boord. De nachten zijn elke nacht weer pikzwart, geen maan te zien. En ondanks de prachtige sterrenhemel met veel vallende sterren is het elke ochtend toch weer een feestje als het licht wordt en de zon op komt. Ook merken we dat als het ’s avonds donker wordt we nog allerlei dingen voor de nacht invalt op orde willen hebben. En vaak is er dan even een gestresste sfeer terwijl dat echt niet nodig is want we hebben echt alle tijd. Misschien speelt toch onbewust mee dat het donker wordt… Maar goed, als het een keer nacht is, valt het altijd weer mee.

Verder gaat het goed, we hebben nog een paar korte bezoekjes van wat dolfijnen gehad en er zijn een paar schildpadden voorbij gezwommen, dat vonden we wel erg gaaf om te zien. Wouter en Myrthe hebben nu op het voordek een “hut” gemaakt/bedacht, waar ze kunnen spelen, want verder is zo’n lange oversteek ook best saai voor ze. Gelukkig kunnen ze school doen , en zeker Myrthe kan daar een groot deel van de dag mee bezig zijn. On het mom van ‘Ik wordt misselijk als ik rechtop zit’, maakt ze haar sommetjes liefst liggend/hangend in de kuip. Nou ja, als de antwoorden maar goed zijn.

Nou verder is er niet veel te melden, maar we zien er wel weer naar uit om aan te komen, en natuurlijk om na vier dagen weer land te zien! Groeten vanaf de White Witch.

Positie: 29°49.6′ N 14°47.0′ W

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *