Vakantie in St. Peters Port.

We liggen in guernsey, St Peters Port.

En we gedragen ons allemaal als echte Crevecoeurs. Dat betekent dat we allemaal op een scherm kijken en online zijn. Myrthe en Wouter hebben telefoon en i-pod van pappa ” te leen” en wij zitten op i-pad of lap-top.
Even kijken of er mail is, blog bijwerken, even kijken waar alle andere vertrekkers met kinderen zijn (Tinkerbel is de golf van Biscaye al over, en Antares en Volonté gaan oversteken en zijn relatief dus in de buurt).

Gisteravond deden we even een uitlaatservice.
We waren uit Oostende in 2 dagen doorgevaren naar Cherbourg. Daar waren we s’nachts binnengevaren en om 8 uur in de ochtend al weer uitgevaren. De kinderen hebben Cherbourg dus niet meegekregen en zijn 3 dagen niet aan land geweest. Kortom ze moesten rennen. Dus er werd tikkertje gespeeld door de kleine straatjes van St. peters Port. En dat ging hard en gepaard met veel gegil en gelach. Roelof deed mee, maar moest behoorlijk zijn best doen om Wouter te pakken te krijgen. Die deed een soort snelle run die hij van Cas heeft geleerd. Echt snel!

We liggen in St Peters Port in een kom. De haven heeft dus wel getij, je zakt 5-6 meter omhoog en omlaag. Maar we vallen niet droog dankzij de drempel in de haveningang. Het getijverschil is hier 8 meter. Echt indrukwekkend. Het is leuk om hier terug te zijn, op de kanaaleilanden. We zijn hier eerder met de kano geweest (1997 ?). Met zeilboot zijn de afstanden kleiner, maar zijn de staande golven in de race van Alderney niet echt om in te spelen.
Het is nog steeds gek dat we een jaar op ons schip zullen blijven. Maar het vakantiegevoel is nu echt begonnen. Terwijl we relaxen denken we veel terug aan het afscheid van afgelopen week. Dankzij het uitzwaaien bij de pier en de uitgeleide door onze vrienden en zus in de kano was het heel speciaal. Ook hebben we zo ontzettend veel kado’s gekregen. Het leuke is dat we er steeds één uitpakken en gebruiken. Dus we zijn steeds in gedachten bij jullie. Ontzettend bedankt allemaal.

20140725-075015-28215359.jpg 20140725-075014-28214943.jpg

20140725-075015-28215691.jpg

3 gedachten over “Vakantie in St. Peters Port.

 1. Lieve Myrthe
  Gaat het goed? Dat hoop ik tenminste.

  In welk land ben je nu? Wat beleef je daar?
  Welke dieren heb je allemaal gezien?

  Welk eten eet je? En vind je het lekker?
  Kan je op de boot pizza bakken?
  Heb je bestek in de boot?

  Slaap je lekker op de boot?

  We hebben net een weekje British School Camp gedaan. We hebben gekookt, maar jammer dat er geen biologie was.

  We missen jullie nu al !

  Liefs Olivia en Norma

 2. Kinkt goed jullie Engeland stuk. Jullie hebben de rust gevonden lijkt het. Genieten! Wij in sneltreinvaart verder… De oversteek ging heel rustig. Ik en de kinderen moesten wel inslingeren, maar dat ging goed. Één dag geen wind en gezwommen. Veel dolfijnen, zo mooi. Onze extra bemanningsleden zijn nu van boord. Nu echt met z’n 4-en.

 3. Leuk om alles te lezen. Spannend voor jullie maar zeker ook voor de kinderen. Alleen jammer dat de foto’s op hun kop staan. Liefs T Elsa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *