Position Update White Witch

We vorderen gestaag. We hebben de afgelopen 24 uur steeds kunnen zeilen. Vanmiddag kwam er een grote groep dolfijnen op bezoek. Echt prachtig, ze sprongen uit het water en eentje maakte zelfs een halve salto. We hebben de muziek hard aangezet, geen idee of dat helpt maar ze bleven een hele tijd met ons mee zwemmen. We zaten allemaal op de voorpunt van de boot en hebben ervan genoten. Wouter en Myrthe straalden van top tot teen.

Op dit moment varen we 150 NM ten noordwesten van Agadir. We hebben een rustig windje (ca. 12 knopen) en een prachtige sterrenlucht die je goed kan zien omdat er helemaal geen maan is. Doordat het zo donker is zie je in de boeggolf en ook in het zog van de boot allemaal oplichtende algen, die lichtflitsjes afgeven, echt een betoverend gezicht.

Het is nog ongeveer 265 NM naar Tenerife, waar we verwachten zaterdagochtend aan te komen. Verder proberen we Wouter en Myrthe overdag wat les te geven, maar dat valt niet altijd mee. We hebben een speciaal zeilprogramma, zodat ze minder hoeven te doen als we varen. Een ander “hoogtepunt van de dag” is het gesprek met de andere boten via de kortegolf zender. Het is altijd leuk om te horen hoe het met de anderen gaat. Afgelopen nacht waren er ook wel wat problemen, Di, een turkse vrouw die solo zeilt, had problemen met de motor, en is terug gegaan naar Rabat, zeker drie boten zijn in visnetten vast komen te zitten, en bij de Antares heeft de stuurautomaat het begeven. Gelukkig werkt onze stuurautomaat weer als vanouds en hebben we verder ook geen grote problemen zodat we ook echt van het zeilen kunnen genieten.

We merken dat we steeds zuidelijker komen en later in het seizoen waardoor enerzijds de koelkast langer moet koelen in de hitte en dus meer stroom verbruikt en anderzijds de dagen korter zijn waardoor de zonnecellen minder stroom opleveren. Na 60 uur varen zijn de accu’s dan ook half leeg, dus we hebben nu ons aggregaatje maar even aangezet dat achter op de boot staat te brommen. Misschien toch nog maar even op de Canarische eilanden naar een sleepgenerator kijken, om bij dit soort langere oversteken voldoende strooom te kunnen maken zonder dat gebrom.

Onze positie is: 31°26.2’N 12°19.3’W

3 gedachten over “Position Update White Witch

 1. Hoi Aranka,
  Wat een mooie reis zijn jullie aan het maken, leuk om de verslagen te lezen. Het stuk over Portugal was heel herkenbaar omdat ik daar ook geweest ben. Sagres vond ik ook een leuk dorpje. Wat enig dat de dolfijnen zo’n stuk mee zijn gezwommen, dolfijnen houden van echo’s als je met een stok op de bootwand slaat (zonder hem stuk te maken 🙂 genieten ze van dat geluid. Dat heb ik mee gemaakt in de buurt van de Banda eilanden. Ik wens jullie verder een hele mooie en behouden reis.
  Carien Stulemeijer (BioPartner)

 2. Wat een spannende trip. Tijdens onze herfstvakantie s’ avonds weer veel “Zeilreizen” voorgelezen. Als afsluiting steevast op Findship kijken waar jullie zijn.
  Goed vaart!

  • Hoi Martijn,

   Dank! We hebben een heerlijke tocht naar Tenerife gehad, maar het is ook heerlijk dat we er nu zijn. Komende dagen gaan we hier rondkijken, je kan boven naar de krater op meer dan 3000 meter hoogte, en we gaan lekker een dagje naar het strand met de kinderen.

   We willen nog een paar andere eilanden bekijken, Gomera en Las Palmas, en dan gaan we richting Senegal. Dat wordt weer een langere oversteek, dus dat vinden we ook best spannend, maar goed als het net zo gaat als de afgelopen dagen, dan valt het best mee.

   Groetjes,
   Roelof, Wouter, Myrthe en Aranka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.