Piton Crève Coeur

Nadat we in Suriname de jongste Crevecoeur telg hebben gezien, hebben we vandaag ook ons oudste familielid ontmoet op Martinique, 18 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan.

Vandaag hadden we een autootje gehuurd en hebben we rondgereden op Martinique. Leuke plaatsjes gezien en we kwamen ook deze Piton Crève Coeur tegen. Martinique is echt Frans en het is wel even wennen om zo na een kleine 25 mijl opeens vanuit de Carib terug te zijn in Frankrijk met grote Watersport winkels, EU-roaming tarieven en natuurlijk vers stokbrood!

We zijn hier sinds zondag en we hebben tot nu toe veel klusjes gedaan, zoals het vervangen van een kapotte val-stopper, rolfokhoes repareren, nieuwe rits op de buiskap, filters van de watermaker vervangen, toilet reparen, videospeler repareren, vuilwater valve vervangen, motor service beurt geven en verder wassen, voorraden aanvullen, kappertje etc. Kortom allemaal niet schokkend maar wel lekker dat alles het weer doet.

Sinds eergisteren ligt hier ook de Pacific, een Nederlandse boot met ook twee kinderen aan boord in dezelfde leeftijd als Myrthe en Wouter. Dat is natuurlijk erg gezellig en gisteren hebben ze de hele middag samen gespeeld waarna we met zijn allen pannenkoeken hebben gegeten. Dat was boffen voor Myrthe en Wouter want ’s ochtends hadden ze ook al pannenkoeken bij Leon van de Roque gebakken en gegeten. Dus mooi van twee walletjes, of eigenlijk twee schepen, gegeten. Voor ons ook leuk om de verhalen en ervaringen van de Pacific te horen en te horen waar zij allemaal geweest zijn.

Het komend weekend hebben we nog een auto en gaan we Martinique verder bekijken. We gaan o.a. nog naar Port de France, naar een rumfabriekje dat nog met een stoommachine wordt aangedreven en een botanische tuin. Volgende week gaan we verder naar Dominica.

De Piton Crève Coeur

Uitzicht naar het oosten vanaf de Piton Crève Coeur

Kompasroos boven op de Piton Crève Coeur

Uitizht op de baai bij Le Marin waar ook de White Witch voor anker ligt

6 gedachten over “Piton Crève Coeur

 1. goh, Roelof: ik wist niet dat daar je roots lagen! en dat een berg je naam draagt of andersom. heel apart! Piton is geen slang, dus …zoeken we op. ik ben weer ‘bij’ en heb weer enorm genoten van de verhalen. wat rijk zullen jullie je voelen met al dit moois. liefs aan allemaal .

 2. net even gegoogelt op je naam; leuke verwijzingen en nog meer plaatsen om te bezoeken –> Creve Coeur, Missouri wellicht?

  Zoals altijd, leuke update!

  Het voorjaar komt eraan dus ook hier in NL veel klussen; platanen en de druiven snoeien, verticuteren, mesten zaaien etc etc.

  Morgen met spierpijn richting MT

 3. Wel mooi zeg om zo snel weer een stuk Europa mee te maken.
  De onderhoudsbeurten lijken gelukkig best mee te vallen. Volgens mij vermaken jullie je ook prima op Martinique. Alleen denk ik nog niet eerder Frans gehoord in Caraïben!
  Overigens ook leuk voor de kids om toch weer nieuwe maatjes te treffen! Veel Plezier en goede vaart naar jullie volgende bestemming! Umro
  Veel Plezier

  • Hi Umro,

   Thnx! Is inderdaad genieten voor de kinderen. Gisteren samen nar de botanische tuin, afgelopen nacht logeerpartijtje en vandaag samen zwemmen. Boot is weer helemaal tip top en waren inderdaad kleinigheidjes, maar wel fijn dat ze gemaakt zijn.

   Groetjes,
   Roelof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *