Pannenkoeken en een regenbui

Een korte update vanaf de grote plas water. Wat is ie groot! Als je dan naar de sterren kijkt en je realiseert je dat deze enorme oceaan maar weer een heel heel klein stipje is in het heelal, dan zijn wij met ons scheepje een heel heel klein notendopje. Maar goed het notendopje doet het goed, vandaag is het wat meer gaan waaien en konden we lekker opschieten. Het Surinaamse kerstmaal lonkt nog steeds, al is het maar de vraag of we er voor kerst zijn.

Wouter verveelde zich vandaag, nou gelukkig kunnen we morgen weer school doen. Aranka heeft vanmiddag pannenkoeken gebakken, wat erg werd gewaardeerd door de rest van de bemanning. Vannacht is het nog wat harder gaan waaien en hebben we twee riffen in het grootzeil gezet. We varen pal voor de wind en hebben de genua weggedraaid. Morgen bomen we die wel weer uit, maar zo lopen we toch nog steeds 6 knopen. Zojuist hebben we onze eerste regenbui gehad, daar zullen er og wel meer van komen. Vaak zit er ook veel wind onder zo’n bui, maar gelukkig trekken ze ook weer snel over.

We zijn inmiddels 562 mijl weg van Mindelo en Paramaribo is nog 1325 mijl. Onze positie is op maandag 2:44 UTC 13-47.2’N 34-11.2’W

5 gedachten over “Pannenkoeken en een regenbui

  • Hoi Jan,
   Die sterrenlucht is zo ongelofelijk mooi. Je ziet de melkweg echt zo duidelijk lopen. En soms zie je een groepje vage sterren bij elkaar. Maar als je daar met de verrekijker naar tuurt is dat weer een prachtige groep. En als de nacht helder is zijn er altijd vallende sterren tussen. Het staat op mijn netvlies gegrift, want dit is niet vast te leggen op een foto of iets dergelijks. Maar de heldere nachten is het vechten wie de langste wacht mag lopen. Heerlijk.
   Wat me wel opvalt is dat ik normaal gesproken ook wel sattelieten erdoorheen zie gaan. Maar die zie ik hier helemaal niet. misschien dat je ze door de enorme hoeveelheid aan sterren niet meer terug kan vinden. Ze moeten er wel zijn, want de satteliettelefoon hebben we getest en die pakt ze wel op.
   Fijne kerst Jan.
   Ranka

 1. Hai Roelof

  Iedere ochtend het eerste wat ik doe, mijn laptop aan en hopen op een blog van jullie.
  Vooral nu jullie met die grote overtocht zijn begonnen, voel ik veel meer spanning. Dus, je begrijpt, zeer blij met elk berichtje.
  Fijn, dat het zo voorspoedig verloopt en houden zo ,mag ik hopen.
  De kinders vinden het véél te lang duren, hebben misschien nog niet echt het besef, hoe lang 3 weken wel niet is.
  Wel een leuke oplossing met de kalender en het Wouterkoekje daarna. Proberen van elke dag een soort feestje te maken.
  Dikke kus voor allemaal.

  • Lieve mammie,
   Leuk om al je reacties terug te lezen. Onze reis is goed verlopen. Maar ik kan me voorstellen dat het voor jou thuis ook spannend is of het allemaal wel goed gaat hier aan boord.
   Waar Roelof en ik af en toe helemaal beduusd van zijn is het volle vertrouwen van de kinderen wat we krijgen. Als wij buiten in de regen de boot besturen in een squall (met 7 Bft), liggen ze binnen rustig op de bank naar luisterboekjes te luisteren. Ze zijn totaal niet onder de indruk of bang. Gelukkig maar. Ze vinden het alleen maar te lang duren, alhoewel ze samen zoveel plezier hebben. Ik hoop dat ze hun leven lang plezier hebben van de band die ze dit jaar samen hebben.
   liefs,
   Ranka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *