Op weg naar Bemuda

Vandaag (maandag 4 mei) zijn we vanaf Sint Maarten vertrokken richting Bermuda. We zijn samen met de Batjar en de Volonté door de brug gegaan om half elf en zijn toen naar het noorden gevaren. De afgelopen dagen hebben we erg gezellig samen met de Volonté, de Batjar en de Win2Win in de lagoon van Sint Maarten gelegen. Ook de Lotus die we uit Suriname kennen zijn we weer tegen gekomen, wel bijzonder hoe je al die boten steeds weer tegenkomt. We hebben gisteren met zijn allen pannenkoeken op de Batjar gegeten en de dag daarvoor hebben We geBBQ-ed op het strand met alle boten en vrienden van de Batjar en de Volonté die op Sint Maarten wonen. Ook zijn we nog naar een zwembad geweest bij het apartement van vrienden van de Volonté waar onze kids en de kinderen van de Volonté twee nachten gelogeerd hebben. Kortom we hebben een leuke tijd op Sint Maarten gehad en konden ons ook goed voorbereiden op deze oversteek. De wagen voor de genuaschoot was losgeraakt en is weer gerepareerd, we hebben diesel getankt, Aranka heeft heel veel boodschappen gedaan en het onderwaterschip is weer ontdaan van alle zeepokken.

Inmiddels hebben we een dag gevaren en hebben we zo’n 90 mijl afgelegd. We hebben 15-20 knopen wind en varen in de nacht met een rif in het grootzeil en in de genua. Toch lopen we nog steeds ruim zeven knopen dus dat schiet lekker op. We hebben contact via de SSB met de Batjar en de Ojala die morgen vanuit de Bahamas naar Bermuda vertrekt. De Volonté kunnen we nog met de marifoon bereiken. Is toch een prettig idee dat die andere schepen ook op het water zijn en erg leuk als je dan even contact hebt.

Onze positie is op 5 mei 03:15 UTC 19-28N en 63-23W

Eén gedachte over “Op weg naar Bemuda

  1. Heel Veel Plezier!-:)
    Mooi hoor, al die vrienden die jullie denk een jaar geleden nog niet (echt) kenden. Lijkt soms een kleine wereld dat je mekaar toch (zo gemakkelijk??) weer tegenkomt! Het wordt langzaam weer spannend, met alle voorbereidingen die jullie intussen hebben getroffen! Goed Vaart & nog meer lol, Van Harte!
    Umro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *