Op naar Bermuda, dag 3

Vandaag een heerlijk zeildagje gehad, met ongeveer 15 knopen wind. We schieten nog steeds lekker op en zijn nu ongeveer halverwege. Het weer ziet er de komende dagen goed uit maar wel met wat minder wind. Ten westen van ons zit een vervelend lage druk gebied dat volgens de weerkaartjes mogelijk kan uitgroeien tot een tropische cycloon. Zoals het er nu naar uitziet trekt deze depressie naar het noorden en hebben wij er geen last van. Het lukt nu ook goed om naast de gribfiles met wind informatie ook de weerkaartjes via de kortegolf radio te ontvangen.

Wouter was vandaag al om tien uur klaar met school en heeft de rest van de dag luisterboekjes geluisterd. Om vier uur hadden we contct met de Batjar en was er weer de Batjar Kids Quiz. Vandaag mochten Wouter en Myrthe onder andere alle Caribische eilanden opsommen en opmeten hoever het varen is van Sint Maarten naar Bermuda. Ze waren er weer heel druk mee! ’s Avonds ook nog even via de SSB gesproken met de Ojala en de Puff. Frieda had ook naar het weer gekeken, altijd fijn als er iemand meekijkt.

Onze positie is om 07/05/2015 02:55 UTC 24-57N 64-29W

2 gedachten over “Op naar Bermuda, dag 3

 1. Kan me voorstellen dat jullie je best klein voelen, heb net even gekeken waar Bermuda eigenlijk precies ligt — wow — een héél klein stipje in de atlantische ocean!
  Vanochtend onze kinderen naar zeilschool op het Zuidlaardermeer gebracht, je moet toch ergens beginnen. Maar wie weet zeilen ze ooit ook de wereld over.

  Safe travels!

  • Hoi Bouke,

   Leuk van je te horen. Bermuda ligt inderdaad best ver van alles en iedereen af, maar het is een erg gezellig eiland. Wel grappig, het ligt in een gebied waar de zee 6000 meter diep is en steekt de klik net 100 meter boven de zee uit. Alsof je boven op de Mt Everest woont…

   Leuk dat je kinderen ook leren zeilen, jong geleerd, oude gedaan!

   Gr Roelof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *