Het lijkt wel het IJsselmeer…

Afgelopen dag was er niet al te veel wind, windkracht 2-3 en liepen we gemiddeld zo’n 4 knopen. Dus niet heel veel opgeschoten maar wel heerlijk relaxed het tijdschrift kunnen lezen dat we van de Puff mee hadden gekregen. Ook de deining is heel beperkt dus het was een dagje comfort-zeilen. Deels ruime wind gevaren en deels de genua uitgeboomd op twee oren. We worden inmiddels behoorlijk handig in het uitbomen van de genua en de boom weer weghalen. Het is zo rustig dat het wel leek op het IJsselmeer, alleen het duurt wat langer om aan de overkant te komen. Inmiddels hebben we er een kwart van de oversteek op zitten.

Zaterdagavond kregen we van Jaap een weer-update waaruit blijkt dat het de komende dagen ook prima zeilweer blijft. Vannacht is de wind volgens verwachting toegenomen naar 4-5 Bft en onze snelheid ook. Misschien dan toch nog een Surinaamse kalkoen…

Zaterdagavond ook weer de Ojala, de Batjar en de Wildeman gesproken op via de SSB (kortegolfzender). Blijft erg leuk om weer even te horen waar iedereen is en hoe het met ze gaat. Wouter en Myrthe hadden vrij en hebben samen een filmpje gekeken, kortom het gaat prima hier.

Onze positie is op zondag 7:30 UTC: 14-46.9’N 32-27.5’W

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.