Er was eens…….!

Afgelopen dag is tijdens de regenbui ook het front overgekomen. Een soort nawee van de storm die ten westen van ons is gepasseerd. In dat front zat ook nog even wind, gemiddeld zo’n 20-24 knopen met enkele keren vlagen van 27 knopen (6 Bft). En we hadden ook nog een hoge lange deining van de storm (ca 3 meter). Maar ongelofelijk wat liepen we daar lekker op. Roelof heeft zelfs gezien dat we heel even de 11,3 knopen hebben aangetikt in een surf. Whow, zo’n snelheid hebben we voor het laatst gehad in een squall vlak voor Suriname. Maakt me echt trots op onze White Witch in blue, ze vaart zo super!

Het front is weer weg, we genieten weer van zon en volle maan. Alle regenkleding is weer droog en de condens uit de douche/drooghok is ook weg geventileerd. We lopen nu alleen geen 6 knopen meer, want de wind neemt langzaam af. Maar we trimmen de zeilen optimaal om gemiddeld 5 knopen te blijven lopen en de volgende depressie voor te blijven. De kogel is inmiddels door de kerk en we gaan dus gewoon naar La Coruna. We vinden het mooi geweest, want dan zitten er weer 900 mijlen op. We willen even rustig naar het weer kijken vanaf de kade en zien of er nog een mooi weergat naar het noorden komt, zonder dat al die depressies in Gale-warnings of zelfs stormen overgaan. Het is fijn dat we tot op heden alles ruim kunnen ontwijken, maar het geeft een wat minder relaxed gevoel.

School aan boord was vandaag erg leuk. Wouter had in zijn taal een opdracht zitten om een verhaal te schrijven van ca 6 zinnen. Het begin van elke zin stond vast (Er was eens – Die/dat – Opeens – Toen – En zo). Maar we deden het met zijn drie en gaven na elke zin ons papiertje door. Je mocht niet kijken wat de vorige persoon had opgeschreven en schreef gewoon je eigen verhaaltje door. Maar zo ontstaan natuurlijk idiote teksten en we hebben dan ook vreselijk veel lol gehad.

Onze positie op 01/07 om 09:00 UTC is 42-53N 13-24W, koers 85 graden. Het is nog 250 mijl naar La Coruna.

6 gedachten over “Er was eens…….!

 1. Aranka wat schrijf je toch leuk waardoor we alles zo mee kunnen beleven en wat zijn we trots op jullie WhiteWitch in blue.
  We denken dat jullie een wijs besluit hebben genomen door eerst naar La Coruna te koersen als Brest er nog niet in zit.
  Ierland/Cork ga je vast in een volgende vakantiereis halen.(de White Witch in blue kent er de weg).
  Groeten en liefs, Harry en Jantien

  • Ha Jantien en Harry,
   Wat heerlijk dat jullie nog steeds met ons mee zo trots zijn op de White Witch in blue. Ze doet het zo goed. We hebben vooraf wel gekozen voor een goede zeiler. Maar pas achteraf constateren we dat we ontzettend blij zijn met dat besluit en die keuze. Het is zo fijn dat ze met weinig wind nog steeds zeilt en dat je op tijd weg kan komen als je in de 48 uur vooruit weerberichten een storm ziet ontstaan op je route. In de Carieb was dat allemaal niet nodig, daar staat een continue passaat van 15-20 knopen wind. Maar boven de 40 graden Noorderbreedte merk je hoe essentieel het weerbericht wordt met steeds meer depressies en windstiltes, waar je doorheen moet routeren en laveren. En dan help het enorm om zo’n relatief snelle en goede zeiler te hebben.
   Maar we geven ons plan Ierland en Schotland niet zomaar prijs hoor. We zien maandag 6 juli een weergat en denken dat we in 4 dagen toch nog naar Cork kunnen zeilen. We hebben er veel zin in.
   Veel liefs,
   Ranka

 2. Leuk om te lezen inderdaad je hebt ene fijne schrijstijl Ik kan me jullei lol met het schoolwerk van de kinderen levendig voorstellen. Alweer bijna bij La Coruna het is niet te voorstelbaar! het is dat ik (grote delen) heb meegelezen dat ik het toch kan geloven. Goede reis!

  • Lieve Ruth,
   Dank voor je compliment. En grappig nietwaar dat we op de heenreis in Coruna waren en nu weer. Het rondje op de Atlantische Oceaan is daarmee echt rond. Voor het eerst een land dat we (her)kennen. En even goed is het graven in ons geheugen. We hebben zoveel meegemaakt onderweg dat de belevenissen van Spanje alweer wat waren weggezakt. Maar die komen met het hier in La Coruna zijn weer allemaal boven. Heerlijk.
   Maar we hebben nog even. Ons huis komt pas 15 augustus vrij. We gaan dus nog even door. Maar ik kijk wel uit hoor naar jullie. Daar heb ik echt weer zo’n zin in. Dus heerlijk je straks weer live te spreken.
   Heel veel groetjes en ook tot ziens op facebook.
   Ranka

 3. Alweer een heel eind gevaren Aranka. De ijsjes in La Coruna zullen jullie vast heel goed smaken. Wel opvallend al die weersverstoringen! Blijft knap zoals jullie deze weten te ontwijken of weten voor te blijven! En dan de gezamenlijke creativiteit bij Wouter z’n schoolopdracht! Mooi hoor! So Far So Good! Goede vaart en nog veel plezier aan jullie allen! Umro

  • Dank je wel Umro. Het is inderdaad weer een heel eind. We hebben bedacht dat dat nu wel even mooi is geweest en hopen de rest in korte etappes te kunnen varen. Maar ja, je kent Roelof, we hebben natuurlijk weer ambitieuze en avontuurlijke plannen met Ierland en Schotland voor de boeg. Maar ja daarom is het ook zo leuk samen! veel liefs en een mooie zomer ook voor jou.
   Aranka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *