dag 5 is choppy

Vandaag en afgelopen nacht was het choppy. Zo zijn we het maar gaan noemen.
We hebben een lekker windje in de rug en ook de golven komen recht van achteren. Maar de golven doen een beetje gek; er zit weinig lange oceaandeining in, de golven zijn kort en relatief hoog, choppy. Op de top breken de golven en dan heeft onze White Witch in blue moeite om koers te houden. Dus dan schuiven we een golf af en schommelt de boot echt alle kanten op. Vandaag dus maar zelf gestuurd, hebben we ook wat te doen.

Als je wilt gaan slapen kan je dan ook maar het beste dwars in bed gaan liggen, want je rolt anders van de ene naar de andere kant. Tot op heden varen we droog, er komt geen golf over dek, ook al kijken ze wel nieuwsgierig onze kuip binnen. Behalve natuurlijk toen ik net even lekker achter het roer stond. Hopla, kletst er zo een van achteren tegen mijn billen. Nou ja! Maar nu wordt het langzaam rustiger, en de stuurautomaat doet weer netjes zijn werk, dat is wel zo lekker tijdens de nacht.

Wouter vraagt elke dag een paar keer of we er al zijn. Helaas is dat niet zo. Maar wij vinden dat we het niet slecht doen. Na 5 dagen zitten we reeds op 1/3 van de totale afstand (650 mijlen afgelegd). En het was vandaag weer maandag dus de schoolweek is weer begonnen. Erg handig, anders verveelt Wouter zich maar!!!

Afgelopen nacht hadden we een meeuw op het dek zitten. Mooi dier. Maar hij vond het toch een beetje griezelig toen wij op dek iets aan de zeilen gingen doen. Dus is hij weer door gevlogen. Ook zien we dagelijks regelmatig zwarte meeuwtjes, slank en rank, die over de golven heen vliegen. Ongelofelijk zo ver uit de kust, ze zullen wel een visje vangen onderweg, maar zouden ze ook zonder zoet water kunnen?

Onze positie is op 20:40 UTC 13-03.0’N 35-55.4’W

4 gedachten over “dag 5 is choppy

 1. Hi Aranka, we kennen elkaar niet persoonlijk, ik zit/zat in het KPN team van Roelof en krijg dus ook jouw updates in mijn werkmail, erg leuk!

  Het blijft een onvoorstelbaar; een live update vanaf de ocean waar jullie al surfend richting Suriname gaan terwijl ik hier in Den Haag op de bank nog een paar mailtjes de deur uit doe zo voor het slapen gaan.

  • Leuk dat je meeleest Bouke,
   We kunnen wel onderweg onze blog updaten. Maar ik lees nu achteraf pas alle reacties op onze blog. Die halen we onderweg met de korte golfzender niet op. Maar dat maakt het achteraf heel erg leuk om terug te lezen.
   groet inmiddels vanuit Suriname en hele fijne kerstdagen,
   Ranka

 2. Hi Aranka, we kennen elkaar niet persoonlijk, ik zit/zat in het KPN team van Roelof en krijg dus ook jouw updates in mijn werkmail, erg leuk!

  Het blijft onvoorstelbaar; een live update vanaf de ocean waar jullie al surfend richting Suriname gaan terwijl ik hier in Den Haag op de bank nog een paar mailtjes de deur uit doe zo voor het slapen gaan.

 3. Hai Hai
  Nou, valt nog wel mee van Wouter
  Toen we vroeger ,toen jullie nog jonger waren, naar Hongarije vertrokken, vroegen jullie aan het eind van de straat bijna ,of we er al waren.!!

  kussie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *