Aankomst Azoren

Vanmiddag 3 juni zijn we na 15 dagen op zee om 15:00 veilig aangekomen in de haven van Laies op het eiland Flores (Azoren). De laatste dag zijn we flink opgeschoten en het is heerlijk om weer aan land te zijn. Vandaag doen we niet heel veel meer want we zijn toch behoorlijk moe, ook al was het een erg rustige overtocht met niet te veel (en soms zelfs te weinig) wind. Morgen gaan we het eiland bekijken en als het lukt willen we ook nog een dag met de ferry naar het eiland Corvo dat hier vlakbij ligt.

Binnenkort meer….

14 gedachten over “Aankomst Azoren

 1. Hartelijk welkom in Europa. Heb jullie tocht gevolgd mbv jullie berichten.
  Fijne tijd daar op de Azoren
  Gerrit en Marian Broertjes
  ab van de Nirvana , nu in Dover.

  • Hallo Gerrit,

   Dank! Veel plezier in Engeland en goede vaart richting Portugal. Een eventuele tussenstop op de Azoren kan ik alleen maar aanbevelen 😉

   Groetjes,
   Roelof, Aranka, Myrthe en Wouter

  • Hoi Umro,
   Het blijft leuk om steeds je berichten te ontvangen en te bemerken dat je ons nog steeds volgt. We genieten nog volop hoor, maar dat lees je vast wel in onze blog. We hebben ook ontzettend veel zin om straks via Ierland en Schotland terug naar Nederland te komen. Dat zijn landen waar we nog niet vaak zijn geweest, maar die ons enorm aanspreken.
   Veel liefs van Aranka en Roelof en kids

 2. Ha, wat fijn dat jullie heelhuids over zijn! En ondanks wat weinig wind toch wat afleiding kregen door al die walvissen, dolfijnen, schildpadden die jullie langs zagen komen en natuurlijk de Nederlandse boten ‘in de buurt’ op het netje.
  Geniet van de vaste bodem onder jullie voeten en wen maar vast aan de mindere temperaturen (of valt het wel mee daar? )

  Liefs uit Haarlem, Yisak, Wouter en Inger

  • Ha die Inger, Wouter en Ysak,

   Het is inderdaad wennen het weer. We hebben regelmatig bewolking en ook wel wat regen. Overdag is het zonnig en in de twintig graden, maar omdat dit voor ons relatief lager is dan we gewend waren dragen we vaker lange broeken. Nachten zijn fris, maar dat ligt misschien ook aan ons. Maar je hoort ons niet klagen hoor. Het is een prima weertje!
   Veel liefs en wij zijn zo blij als we bij je diploma uitreiking kunnen zijn.
   Ranka

 3. Wat heerlijk dat jullie er zijn!
  Jemig, het leest soms als een spannend boek! Klinkt leuk, maar ik maak me regelmatig echt zorgen. Pffff, ik zou hier niet goed in zijn hoor. RESPECT!
  Lieve mensen, rust lekker uit en geniet!
  Liefs van Peet

  • Ha die Peet,
   Wat fijn om je bericht te lezen. Ik mis het gezellig langslopen bij je. Ga ik straks graag weer inhalen.
   Dank voor je respect. We doen ontzettend ons best om alles veilig te doen. Goed inschatten van weer en hierop anticiperen is misschien los van het kunnen zeilen het allerbelangrijkste. Af en toe zijn we ook zeer geschokt van berichten over anderen waar iets mis is gegaan. Gelukkig doet de hele NL vloot het goed en houd onderling nauw contact en deelt kennis. Dus so far so good!
   Eind juni gaan we de laatste grote oversteek (10 dagen) naar Cork in Ierland doen. Omdat de afstand iets minder groot is zijn de eerste 5 dagen zeker qua weer goed te overzien. En we blijven onderweg weerberichten volgen. Dat maakt het iets overzichtelijker.
   Heel veel liefs en ik geniet van je foto’s op facebook,
   Aranka

 4. Hallo “White Witch in Blue” Crew,
  Gefeliciteerd ! De Azoren! Jullie hebben dit maar weer mooi met zijn 4tjes gedaan! Altijd weer een spannend avontuur zo’n enorme oversteek!
  Vanaf het begin van de reis volgen wij jullie (blog), enorm leuk, complimenten! Bijhouden is niet altijd even makkelijk.
  Geniet van de Azoren!
  Vriendelijke groet,
  “Nostress” crew

  • Hallo Thea en Maarten,

   Wat leuk dat jullie onze blog volgen. Ik zag op de site van de Nostress dat jullie vorig jaar ook in de Carib zijn geweest. Voor ons zit het er nu bijna op maar we genieten nog heerlijk van de Azoren en daarna willen we nog via het Caledonisch kanaal door Schotland heen en dan weer terug naar Scheveningen. Nu genieten we er van dat we weer lekker in Europa zijn en dat de oversteek goed is gegaan. Het is toch een spannend traject waar eerder dit jaar ook vijf boten in de problemen zijn gekomen. Wij vinden de Azoren erg mooi en de mensen zijn ook heel vriendelijk dus wij vermaken ons wel.

   Groetjes vanuit Horta,
   Roelof, Aranka, Myrthe en Wouter

 5. Hi Roelof en familie,

  Goed te lezen dat de oversteek goed en veilig is verlopen! Het zien en meemaken van alle fauna onderweg lijkt me een bijzonder mooie ervaring!

  Groeten,
  Ian

  • Hi Ian,

   Leuk dat je onze blog volgt! Ja we zijn gelukkig veilig aangekomen en we hebben veel gezien onderweg. Ik denk ook doordat er weinig wind was, als je een gladde zee hebt zie je veel meer dan als er grote golven overheen lopen. We genieten nu van de Azoren die ook echt prachtig zijn. Een andere zeiler die tegelijkertijd met ons op voer zei zelfs “Waarom zijn we eigenlijk naar de Carib gevaren?” toen ze aankwamen op Flores 😉

   Groetjes,
   Roelof

 6. Wat een kanjers zijn jullie, zeg!! petje af. ik zou duizend doden sterven. maar ja, jullie ziet nog eens iets……….

  Jullie (groot)moeder was zo opgelucht, dat ze me helemaal toejuichte: ze zijn op de Azoren.

  fijne tijd daar. lieve groetjes

  • Hoi tante Edith,
   Ook wij hebben wel eens spanning aan boord over wat we kunnen verwachten hoor! Gelukkig was het afgelopen twee oversteken heel relaxed en zat de spanning met name voor ons in het vinden van wind (met hulp uit NL van goede vriend) in de windstilte. En we hebben de oversteek toch merendeel zeilend kunnen doen, dus we waren heel tevreden. En dankzij de windstilte hebben we relatief veel fauna kunnen zien, zelfs een walvis.
   Maar ik begrijp wel dat mammie elke keer opnieuw heel blij is als we aankomen. Fijn dat ze dat af en toe ook bij jou kwijt kan.
   Heel veel liefs van ons,
   Aranka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.